Αργία η γιορτή των τριών Ιεραρχών και με το νόμο

ΑΓΙΑΣΜΟΣ  ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ// ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ// ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Αλλαγές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά φέρνει το νομοσχέδιο για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Τι ίσχυε και τι αλλάζει τελικά, σχετικά με τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

Της Μίκας Κοντορούση

Σε αργία μετατρέπεται η εορτή των Τριών Ιεραρχών και για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά. Αυτό ορίζει η παράγραφος 3 του άρθρου 26 του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Όπως διευκρίνισε το υπουργείο Παιδείας "η ημέρα των Τριών Ιεραρχών ορίζεται ως αργία για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως ισχύει και για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης [περίπτ. β΄ της παρ. 3 του άρθρου 2 του ΠΔ 104/1979 (Α΄ 23)]".

Και καταλήγει: "Με εγκύκλιο θα ορίζεται ότι ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη συμβολή των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα, θα γίνεται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα".

Σημειώνεται ότι με το τελευταίο Προεδρικό Διάταγμα 679 επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου ορίζεται ότι στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την ημέρα των Τριών Ιεραρχών "δύναται να γίνει εκκλησιασμός των μαθητών".

SHARE: