Αριστούχος με όνειρο τη μετάφραση

Αριστούχος με όνειρο τη μετάφραση

Με 19.459 μόρια στις βαλίτσες της, ξεκινά το ταξίδι για την Κέρκυρα και το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας Ξένων Γλωσσών. Η αριστούχος Βασιλική Κορδίλα μιλά στο News 247 για τις φιλοδοξίες της

Τι και αν ο αριθμός των υποψηφίων που βαθμολογήθηκαν με άριστα στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις μειώθηκε δραματικά; Η 18χρονη Βασιλική Κορδίλα επαλήθευσε το ρητό “τα αγαθά κόποις κτώνται”, κάνοντας πραγματικότητα έναν από τους μεγαλύτερους στόχους της ζωής της. Να περάσει το κατώφλι της Σχολής Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Κέρκυρα.

Η εντατική δουλειά, οι χαμηλές επιδόσεις των συνυποψηφίων της και η συνακόλουθη πτωτική πορεία των βάσεων, όπως ανακοινώθηκαν το πρωί της Δευτέρας από το υπουργείο Παιδείας, βοήθησαν την μικρή, αλλά… θαυματουργή Βασιλική να έρθει ένα βήμα πιο κοντά σε μία νέα πραγματικότητα.

Τα 19.459 μόρια που συγκέντρωσε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν πλέον το εισιτήριο εισαγωγής στο “απαιτητικό” Μεταφραστικό τμήμα και η ίδια δηλώνει “πραγματικά ενθουσιασμένη”. Ωστόσο, παραδέχεται ότι “η πορεία προς την κορυφή δεν ήταν πολύ εύκολη”.

“Διάβασμα, επαναλήψεις και αρκετό άγχος που μού βγήκε κυρίως λίγο πριν το μάθημα Ιστορίας Κατεύθυνσης, γιατί η ύλη ήταν αρκετή”, σημειώνει η ίδια. Όσο για τις εξόδους και τις κοινωνικές επαφές, η Βασιλική δηλώνει ότι δεν στερήθηκε την παρέα της, αλλά “τις ημέρες των πανελλαδικών, δεν προλάβαινα να κάνω τίποτα. Ήμουν κλεισμένη σπίτι”.

Ωστόσο, αυτά ανήκουν στο μακρινό παρελθόν για τη Βασιλική, αφού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιήσει την πρώτη της επίσκεψη στην Αρχόντισσα του Ιονίου για να ξεκινήσει την καινούργια της ζωή. “Πρέπει να ψάξω για σπίτι και να προσαρμοστώ στο νέο μου περιβάλλον”.

Εκτός από τα Αγγλικά και τα Γερμανικά που γνωρίζει σε άριστο επίπεδο, η Βασιλική θέλει να διευρύνει τους ορίζοντές της με την απόκτηση διπλωμάτων και στα Ρώσικα ή Ολλανδικά. Όσο για το αν αποτελεί “θύμα της κρίσης”, η ίδια παραδέχεται ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας τελικά την ωφέλησε, καθώς δεν θα μπορούσε να επιλέξει τον ανασφαλή δρόμο της Νομικής για την μετέπειτα επαγγελματική της αποκατάσταση.

Η προοπτική της μέταφρασης λογοτεχικών βιβλίων, αλλά και η δυνατότητα να ταξιδεύεις συχνά στο εξωτερικό αποτέλεσαν βασικούς παράγοντες στην επιλογή σχολής. “Και νομίζω ότι αξίζει τον κόπο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα