Δασκαλάκης: Η αλλαγή στα Πανεπιστήμια δεν μπορεί να έρθει χωρίς πολιτικό κόστος

Δασκαλάκης: Η αλλαγή στα Πανεπιστήμια δεν μπορεί να έρθει χωρίς πολιτικό κόστος
Ο καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης Eurokinissi

"Με την κρίση υπήρξε πολιτικό κόστος παρόλα αυτά δεν έχει γίνει η ριζική στην Παιδεία" ΄δήλωσε ο καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών στο ΜΙΤ.

«Χρειαζόμαστε ένα άλμα, μία αλλαγή νοοτροπίας για να πάει η πατρίδα μας μπροστά» είπε ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών στο ΜΙΤ μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

«Λείπει μια κρίσιμη συγκέντρωσης αριστείας, υπάρχουν νησίδες αριστείας, αλλά πρέπει να συγκεντρώσουμε μια κρίσιμη μάζα, πρέπει να γίνουν πιο λειτουργικά τα πανεπιστήμια. Η αλλαγή θα έρθει αν προτείνεις μια καινούργια ιδέα, όπως ένα κέντρο αριστείας στην έρευνα, να συγκεντρωθούν οι καλύτεροι από όλη την Ελλάδα, ο τελικός στόχος είναι όλα τα πανεπιστήμια να γίνουν πιο λειτουργικά» συνέχισε.

Κατά τον Κ. Δασκαλάκη «χρειάζεται περισσότερη συνεργατικότητα, αλλαγή στις παραγωγικές δομές, να μην είμαστε κολλημένοι σε ιδεοληψίες που εμποδίζουν την καινοτομία». «Η αλλαγή δεν μπορεί να έρθει χωρίς θυσίες, χωρίς πολιτικό κόστος και σύγκρουση με παγιωμένα συμφέροντα. Με την κρίση υπήρξε πολιτικό κόστος παρόλα αυτά δεν έχει γίνει η ριζική τομή» πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης ότι «πολλοί καταξιωμένοι Έλληνες στο εξωτερικό θέλουν να βοηθήσουν και πρέπει να υπάρχουν οι δομές για να δοθεί αυτή η βοήθεια».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα