Εγκρίθηκε η τοποθέτηση Αντωνίου στην προεδρία του ΙΕΠ, αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Εγκρίθηκε η τοποθέτηση Αντωνίου στην προεδρία του ΙΕΠ, αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
H ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με τον Ιωάννη Αντωνίου Eurokinissi

Η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής γνωμοδότησε θετικά υπέρ της τοποθέτησης του Ιωάννη Αντωνίου στην προεδρία του ΙΕΠ. Αντέδρασαν με αποχώρηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη γνωμοδότηση σχετικά με τον προτεινόμενο από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας νέο πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής συνεδρίασε την Τρίτη η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Παρουσιάζοντας τον κ. Αντωνίου, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι είναι ένας «άνθρωπος των έργων» που «γνωρίζει τα προβλήματα» στον χώρο της Εκπαίδευσης. «Είμαι σίγουρη ότι θα υπηρετήσει στο ακέραιο την Εκπαίδευση», πρόσθεσε.

Για τη σημασία, δε, του ρόλου του ΙΕΠ τόνισε ότι είναι ένας «κρίσιμος φορέας, εξαιρετικά σημαντικός για τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής», που θα πρέπει να συνεισφέρει στις μεταρρυθμίσεις από την προσχολική εκπαίδευση μέχρι την πρόσβαση στα πανεπιστήμια και την επιμόρφωση εκπαιδευτικών.

Από τη μεριά του, ο κ. Αντωνίου τάχθηκε υπέρ των ίσων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές για πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου δημόσια εκπαίδευση. Στις προτεραιότητες της προεδρίας του έθεσε την εκπόνηση νέων προγραμμάτων σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την έκδοση νέων βιβλίων, την επέκταση της εφαρμογής νέων, δημιουργικών μεθόδων διδασκαλίας καθώς και την εκπόνηση προγραμμάτων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού «ενσωματωμένου με οργανωμένο τρόπο στο σχολείο».

Επίσης, έθεσε ως βασικό στόχο την ανασυγκρότηση των προτύπων και πειραματικών σχολείων, ώστε να επεκταθούν σε όλη τη χώρα καθώς επίσης και την ίδρυση προτύπων ΕΠΑΛ. Τάχθηκε υπέρ της επαναθέσπισης της τράπεζας θεμάτων («ανοίγει τον δρόμο για ένα πιστοποιημένο εθνικό απολυτήριο») και σημείωσε ότι θα εισηγηθεί ένα νέο σύστημα επιλογής στελεχών Εκπαίδευσης, με τη θέσπιση εκ νέου των Σχολικών Συμβούλων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. «Έρχονται μαύρες ημέρες για την εκπαίδευση», είπε ο Νίκος Φίλης ανακοινώνοντας την αποχώρηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Νωρίτερα, στην τοποθέτησή του είχε αναφέρει ότι η εκπαίδευση «απειλείται από τον δογματισμό του κ. Αντωνίου», εφορμώμενος από πρόσφατη δήλωση του κ. Αντωνίου ότι «το ρολόι των μεταρρυθμίσεων θα γυρίσει στο 2014» και ότι «θα γκρεμίσουμε όσα έχτισε το 2015-19 ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, στην οποία ασκείται κριτική στον κ. Αντωνίου. «Είναι ανεπιθύμητος από την εκπαιδευτική κοινότητα και ακατάλληλος να ηγηθεί του ΙΕΠ», τόνισε ο κ. Φίλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version