Εισαγγελέας μπαίνει στα Πανεπιστήμια

ΑΘΗΝΑ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ-Συγκέντρωση στην Πύλη της Πανεπιστημιούπολης πραγματοποιούν διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συνεχίζουν για 11η εβδομάδα την απεργία τους κατά της διαθεσιμότητας.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΑΘΗΝΑ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ-Συγκέντρωση στην Πύλη της Πανεπιστημιούπολης πραγματοποιούν διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συνεχίζουν για 11η εβδομάδα την απεργία τους κατά της διαθεσιμότητας.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι καταγγελίες για κρούσματα ανομίας και παραβατικές συμπεριφορές εντός Πανεπιστημίων. Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας

Της Μίκας Κοντορούση

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες καθηγητών του ΕΚΠΑ, αλλά και τα κρούσματα βίας και ανομίας που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου που παραμένει «ξέφραγο αμπέλι», παραδομένη στο έλεος γνωστών – αγνώστων, παρά τα υπέρογκα ποσά που δίνονται για φύλαξη των χώρων των Ιδρυμάτων.

Δύο ημέρες μετά την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και τις δημόσιες καταγγελίες του για την άθλια κατάσταση που επικρατεί εκεί με μικροπωλητές, αλλά και την σκληρή απάντηση του υπουργείου Παιδείας περί «πολιτικού αυτισμού» (σ.σ. σχόλιο για την εμμονή του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για κατάργηση/επανεξέταση του καθεστώτος για το άσυλο) ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο μικροσκόπιο της έρευνας θα τεθούν όλες οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οι οποίες κάνουν λόγο για περιστατικά βίας, διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές – ληστείες, ακόμη και σεξουαλικές επιθέσεις εντός πανεπιστημιακών χώρων.

Η έρευνα που εκτιμάται ως εξόχως σημαντική ενέργεια της Εισαγγελίας - σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η εγκληματικότητα στους χώρους των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων - έχει ανατεθεί ήδη στον εισαγγελέα Γ. Καλούδη, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί επιτόπου τους χώρους όπου έχουν καταγγελθεί περιστατικά έκνομων συμπεριφορών, όπως την πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και την πρώην ΑΣΟΕΕ επί της οδού Πατησίων.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται να λάβει καταθέσεις τόσο από καθηγητές που είχαν την τόλμη να καταγγείλουν δημόσια τις βιαιότητες και την εκτεταμένη ανομία όσο και από θύματα επιθέσεων εντός ΑΕΙ.

ΝΔ: Εικόνα διάλυσης στα δημόσια ΙΕΚ

Την ίδια στιγμή, τη διάλυση των δημοσίων ΙΕΚ καταγγέλλουν σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, Μαρία Αντωνίου, Γιάννης Ανδριανός και Χρήστος Κέλλας, σημειώνοντας πως η προηγούμενη αντίστοιχη ερώτηση του Νοεμβρίου 201 7 δεν απαντήθηκε ποτέ.

«Επανερχόμαστε μετά τη νέα επιστολή αγωνίας της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης ΔΙΕΚ προς το υπουργείο σας σύμφωνα με την οποία τα ΔΙΕΚ πλέον παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νόμο και τάξη στα πανεπιστήμια ζητά ο Μητσοτάκης

Σκληρή απάντηση ΥΠΠΕΘ σε Μητσοτακη: Η εμμονή με το άσυλο παίρνει μορφή πολιτικού αυτισμού

Μητσοτάκης: Το αίσχος στο ΕΜΠ θα τελειώσει μόλις αναλάβουμε τη διακυβέρνηση

ΚΝΕ για την επίθεση στο ΕΚΠΑ: 'Το γεγονός ότι δρουν στα σκοτάδια δείχνει τη δειλία τους'

Σοκ από τα κρούσματα βίας στο ΕΚΠΑ

ADVERTISING

SHARE: