Εκλογές-παρωδία για τα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαίδευσης με συμμετοχή… 7,5%

Εκλογές-παρωδία για τα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαίδευσης με συμμετοχή… 7,5%
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως Eurokinissi

Οι εκλογές-οπερέτα για τα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαίδευσης, με συμμετοχή μόλις 7,5%, εκθέτουν την Υπουργό, Νίκη Κεραμέως. Ποιοι είναι οι επόμενες κινήσεις.

Την ημέρα που η Νίκη Κεραμέως δέχεται -δικαίως-σκληρή κριτική για τη δυσλειτουργία της τηλεκπαίδευσης κατά την πρώτη ημέρα της εφαρμογής της, έχει να αντιμετωπίσει και την καθόλου ευχάριστη κατάσταση που δημιουργήθηκε με τις (μη) εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια το Σάββατο.

Η εκλογική διαδικασία του Σαββάτου-μέσω τηλεψηφοφορίας-εξελίχθηκε σε τεράστιο φιάσκο. Η συμμετοχή, μετά την ενέργεια όλων των παρατάξεων της ΟΛΜΕ να αποφασίσουν να απέχουν, έφτασε μόλις το…7,5%, σύμφωνα με στοιχεία του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών.

Επί της ουσίας δηλαδή, οι εκλογές, με αποχή που ξεπέρασε το 92%, είναι σαν να μην διεξήχθησαν ποτέ, έστω και αν η Υπουργός επέμεινε μέχρι… τελικής πτώσεως και να αναρτά τελικά τα ψηφοδέλτια παρά την αποχή της ΟΛΜΕ. Υποψηφιότητες με το…στανιό δηλαδή.

Αφού υπήρχαν υποψήφιοι, κάποιοι εκλέχθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΟΛΜΕ θα τους καλέσουν να παραιτηθούν άμεσα έτσι να μπλοκαριστεί κάθε εξέλιξη στη σύνθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων. Προσώρας, η Νίκη Κεραμέως δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της και δεν έχει τοποθετηθεί επί του ζητήματος.

Σε κάθε περίπτωση, το φιάσκο παραμένει. Ποιον, τέλος πάντων, θα εκπροσωπούν αυτοί που εκλέχθηκαν; Από που θα αντλήσουν τη νομιμότητά τους; Πως θα λυθεί αυτό το πρόβλημα; Το Υπουργείο έχει την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων. Είτε θα προχωρήσει στην ακύρωση της οπερέτας είτε θα αποφασίσει να νομιμοποιήσει ότι έγινε το Σάββατο αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα