post impression url

Ένα καθαρό σχολείο για κάθε παιδί, ένα χαμόγελο πίσω από κάθε μάσκα

Ένα καθαρό σχολείο για κάθε παιδί, ένα χαμόγελο πίσω από κάθε μάσκα

Η υγιεινή των σχολείων δεν είναι υποχρέωση ενός. Η ασφάλεια των παιδιών είναι ευθύνη όλων. Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και σύμπραξης, όπως το πρόγραμμα "Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο", συνεργασία της KLINEX και του Δήμου Αθηναίων.

Για κάθε μαθητή πρέπει να αντιστοιχεί μία μάσκα και πίσω από αυτή πρέπει να κρύβεται ένα παιδικό χαμόγελο. Με την αθωότητα και την ξεγνοιασιά του, αναλλοίωτες, ανεπηρέαστες από τις νέες συνθήκες έτσι όπως διαμορφώθηκαν και όπως τις συνάντησαν τα παιδιά από την πρώτη τους μέρα στο σχολείο.

Το χαμόγελο πίσω από κάθε μάσκα είναι ευθύνη όλων μας. Μαζί και η διαφύλαξη όλων των δομικών αρχών και αξιών που οφείλουμε να συστήσουμε και να προσφέρουμε αγόγγυστα σε κάθε παιδί, σε κάθε σχολείο, σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ένα πλαίσιο υγιές, ειλικρινές, αλλά και ασφαλές.

Η υγιεινή και η καθαριότητα των σχολείων δεν είναι υποχρέωση του ενός. Η φετινή πρόκληση να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της πανδημίας για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των μαθητών, δεν είναι δουλειά των παιδιών. Είναι δικός μας, κοινός στόχος. Προαπαιτούμενα; Η συλλογική προσπάθεια, η συνεργασία, το κοινό ενδιαφέρον για κάθε μαθητή που πίσω από τη δική του αφέλεια, μας γνέφει για να μας χαμογελάσει, περιμένοντας να του ανταποδώσουμε το χαμόγελο.

Αυτό το νεύμα, αυτό το αθώο παιδικό κάλεσμα οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να περιφράξουμε, διαμορφώνοντας τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των σχολείων μας. Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκε για μία μία ακόμη χρονιά, ενστικτωδώς αυτή τη φορά, η KLINEX, παραμένοντας πιστή στην κοινωνικής της αποστολή και δέσμευση απέναντι στα σχολεία και τα παιδιά. Όπως σταθερά κάνει από το 2016, έχοντας συμβάλει έμπρακτα στην καθαριότητα των σχολείων, προσφέροντας όλα αυτά τα χρόνια πάνω από 310 τόνους απολυμαντικών προϊόντων της, σε περισσότερα από 800 δημόσια δημοτικά σχολεία 32 νομών της χώρας.

Το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, το ένστικτο της ευθύνης απέναντι στα παιδιά σε μία περίοδο έκτακτης ανάγκης επανέφερε την KLINEX μπροστά στο καθήκον. Μόνο που αυτή τη φορά δεν είναι μόνη. Η φετινή δύσκολη αποστολή και οι αυξημένες προδιαγραφές υγιεινής που δημιούργησε η πανδημία έφεραν στο πλευρό της έναν σύμμαχο. Ο Δήμος Αθηναίων τάχθηκε στο πλευρό της KLINEX για τη συνεργασία του προγράμματος “Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο”, μέσω της οποίας έθεσαν ως στόχο την κάλυψη όλων των αναγκών που θα διασφάλιζαν την υγιεινή και την καθαριότητα των σχολείων της πόλης.


Η κοινή ευαισθησία και αμοιβαία τους εμπιστοσύνη δημιούργησαν μία ισχυρή συνεργασία, μία δυνατή ομάδα που έσπευσε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να θωρακιστούν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αθηναίων. Όπως και έγινε. Με την αρωγή του Δήμου, τη δέσμευση και στήριξη του Δημάρχου Αθηνών, Κώστα Μπακογιάννη, η δράση της KLINEX ενισχύθηκε, εμπνεύστηκε και επισπεύσθηκε, ώστε να προμηθευτούν με απολυμαντικά προϊόντα και τα 280 Δημόσια Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Δήμου.

Μία πράξη, μία σύμπραξη που προδίδει τις ευαισθησίες και επιβεβαιώνει την ανάγκη καθολικής συνεργασίας και έμπρακτης αποτύπωσής τους όταν αφορά στην υγεία των παιδιών και την καθαριότητα των σχολείων τους. Όπως άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος ο Δήμαρχος Αθηνών: “Είναι στρατηγική επιλογή του Δήμου Αθηναίων να ενώνουμε δυνάμεις, να συνθέτουμε. Και το κλειδί είναι η σύμπραξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα”. Ειδικά τώρα, μέσα στην πανδημία, που το έχουμε περισσότερο ανάγκη απ’ ότι ίσως ποτέ. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Klinex λοιπόν, χάρη στην οποία, 280 σχολεία, δημοτικά και νηπιαγωγεία της πόλης, θα έχουν όλες τις αναγκαίες συνθήκες που να εξασφαλίσουν την καθαριότητα και την υγεία των παιδιών μας”.

Η KLINEX έχοντας παρακαταθήκη μία ευρεία εκστρατεία των προηγούμενων τεσσάρων ετών, με μεγάλη προσφορά απολυμαντικών στους δημόσιους φορείς, βρίσκει πλέον και έναν συμπαραστάτη, για να δώσει συνέχεια στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης και μαζί να πετύχουν μία ειδική αποστολή. Καθαρίζουμε το σχολείο. Καθαροί ζούμε στο σχολείο. Όλη τη χρονιά. Το χρωστάμε στα παιδιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version