Επεισόδια στην πανεπιστημιούπολη κατά την πρεμιέρα των e – εκλογών

Επεισόδια στην πανεπιστημιούπολη κατά την πρεμιέρα των e – εκλογών

Πρεμιέρα με παρατράγουδα για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διαβάστε τι συνέβη

Επεισόδια και φθορές δημιούργησε το πρωί της Δευτέρας ομάδα φοιτητών στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, προσπαθώντας να παρεμποδίσει τις εκλογές για την εκλογή Συμβουλίου Διοίκησης.

Η ομάδα φοιτητών, φορώντας κουκούλες, έσπασε την πόρτα του κέντρου διαχείρισης των υπολογιστικών συστημάτων του Ιδρύματος, προκειμένου να εμποδίσει την διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Η αίθουσα παραμένει σε κατάληψη και η εφορευτική επιτροπή των εκλογών συνεδριάζει με αίτημα να παραταθούν οι εκλογές τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, η ψηφοφορία συνεχίζεται κανονικά τουλάχιστον για όσους εκλέκτορες είχαν προνοήσει να έχουν μαζί τους τους κωδικούς τους, ώστε να ψηφίσουν από τρίτο εκτός πανεπιστημίου υπολογιστή.

Να σημειωθεί ότι το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας τέθηκε εκτός λειτουργίας κατά τις 9 το πρωί, με πολλούς να σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα, αλλά για εσκεμμένη παρέμβαση στον κεντρικό server της σχολής.

Πρεμιέρα για την εκλογή νέου συμβουλίου Διοίκησης στο Καποδιστριακό

Για σήμερα, Δευτέρα, προγραμματίστηκαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών εκλογές για την ανάδειξη νέου συμβουλίου διοίκησης του ιδρύματος.

Τις προηγούμενες ημέρες οι αντίστοιχες εκλογές ολοκληρώθηκαν στα περισσότερα πανεπιστήμια με ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή (από 75% έως και πάνω από 90%) εκτός από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου το ποσοστό προσμετρούμενων ψήφων 52,4% (ποσοστό συμμετοχής με τα λευκά 55,1%) ήταν το χαμηλότερο μέχρι σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα