Έρχονται δωρεάν online μαθήματα σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Έρχονται δωρεάν online μαθήματα σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Η ανοιχτή ψηφιακή πλατφόρμα για προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά μαθήματα σε ένα από τα 26 Ιδρύματα της χώρας, είναι πλέον γεγονός! Τι μαθήματα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει, ποιοι οι στόχοι και ποιος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή

Δωρεάν πανεπιστημιακά μαθήματα για όλους, από 26 Ιδρύματα της xώρας, χωρίς εγγραφή και χωρίς όριο αριθμού μαθημάτων, προσφέρει η ηλεκτρονική πλατφόρμα opencourses.gr.

Πρόκειται για μια συλλογή πανεπιστημιακών μαθημάτων, τόσο προπτυχιακού όσο και μεταπτυχιακού επιπέδου, που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα, από τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές σπουδές μέχρι θετικές και τεχνικές επιστήμες. Για την ακρίβεια, περίπου 3.808 μαθήματα από 3.988 διδάσκοντες είναι διαθέσιμα στην online πλατφόρμα που μετράει λίγες ώρες στο «βιογραφικό» της.

Τα μαθήματα, που είναι χωρισμένα τόσο ανά Ίδρυμα όσο και ανά θεματική περιοχή, απευθύνονται σε όλους όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Στην πραγματικότητα, τα ψηφιακά μαθήματα είναι ένα ελεύθερο περιβάλλον μάθησης, που συνάδει με τον δημόσιο χαρακτήρα και την αποστολή των ΑΕΙ.

Ο κάθε υποψήφιος ωστόσο, πρέπει να γνωρίζει ότι στα ανοικτά ψηφιακά μαθήματα δεν προσφέρεται υποστήριξη από διδάσκοντες και ότι δεν οδηγούν στη χορήγηση κάποιου πιστοποιητικού. Στα online μαθήματα μπορούν να συμμετάσχουν φοιτητές και απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μαθητές, αλλά και επαγγελματίες.

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δει τις ενότητες των μαθημάτων online ή, εναλλακτικά, να τις «κατεβάσει» ή να τις εκτυπώσει. Κάποια μαθήματα προσφέρονται και με τη μορφή μαγνητοσκοπημένων διαλέξεων του διδάσκοντα καθηγητή. Το πέρας της παρακολούθησης ενός μαθήματος δεν συνοδεύεται από κάποια πιστοποίηση.

Η πλατφόρμα opencourses.gr προσφέρεται από τo Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο (GUNet), www.gunet.gr, εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μια ένωση στην οποία συμμετέχουν όλα τα ιδρύματα της χώρας.

Αναλυτικότερα μπορείτε να διαβάσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://project.opencourses.gr.

ADVERTISING

SHARE: