Η επιστολή του 11ου γυμνασίου Αχαρνών και η απάντηση του NEWS 24/7

Η επιστολή του 11ου γυμνασίου Αχαρνών και η απάντηση του NEWS 24/7
Σχολική αίθουσα Eurokinissi

Η επιστολή του συλλόγου διδασκόντων του 11ου γυμνασίου Αχαρνών για το σχετικό ρεπορτάζ του News24/7 και η απάντηση του συντάκτη.

Από το σύλλογο διδασκόντων του 11ου γυμνασίου Αχαρνών λάβαμε επιστολή με την οποία εκφράζεται ενόχληση-δυσαρέσκεια για το ρεπορτάζ που δημοσίευσε το News24/7.

Ακολουθεί η επιστολή και η απάντηση του συντάκτη:

ΘΕΜΑ: Άποψη- Θέση Συλλόγου Διδασκόντων επίδημοσιεύµατος

Άξιότιμε/η κ. Αρχισυντάκτα/κτρια

Τα μέλη του Συλλόγου των Διδασκόντων του 11ου Γυµνασίου Αχαρνών Θέλουµε να εκφράσουμε την έκπληξη καιδυσαρέσκειά µας για τα όσα -ανακριβώς- γράφτηκαν σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 16/9/2020 στην ηλεκτρονική εφημερίδα σας Νew247, µε τίτλο «Εκρηκτικό κοκτέιλ σεσχολείο τωνΑχαρνών: Αρνητές μάσκας σεκατάληψη» και Φέρει την υπογραφή του συνεργάτη σας κ. Ν. Γιαννόπουλου.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας οφείλουμε να σας πληροφορήσουµε ότι:

1. Η κατάληψη του σχολείου την Τετάρτη, 16/09/2020 διήρκεσε 5 ώρες(από 08:00 έως 13:00), οπότε καιαποχώρησαν όλοιοιμαθητές. Ακολούθως, ο Δήµος Αχαρνών ανέλαβε την µεταφορά καιαποκοµιδή των υλικών που χρησιµοποίησαν οι µαθητές για να αποκλείσουν τις εισόδους του σχολείου. Καμία ζηµιά δενέγινε στις υποδομές του σχολείου.

2. Οιμαθητές που συμµετείχαν στην κατάληψη του αύλειου χώρου ήταν ελάχιστοι και δενεξέφραζαν την πλειονότητα των µαθητών, οι οποίοι και παρέμειναν εκτός του σχολείου

3. Κανείς/µία γονέας δεν συμμετείχε στην κατάληψη.

4. Δεν υπάρχουν γονείς μαθητών που δήλωσαν υπευθύνως ότ ιείναι «αρνητές της µάσκας» ή αιτήθηκαν µειατρική βεβαίωση την απαλλαγή τωνπαιδιών τους από τη χρήση της µάσκας. Επιπροσθέτως, οιγονείς των µαθητών µας Φαίνεται ότιέχουν πλήρη συνείδηση της αναγκαιότητας των µέτρων για την προστασία όλων µας από τον κορωνοϊό, αφού όλοι οι µαθητές προσέρχονται στο σχολείο φορώντας τη µάσκα τους.

5. Ο Σύλλογος των γονέων του Σχολείου έχειΘετική στάση επίτου ζητήματος της χρήσης των µασκών καιτην εξέφρασε διά των εκπροσώπων του.

6. Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε καιεργαζόµαστε ασφαλώς και είναι δύσκολο, λόγω των ειδικών και πρωτόγνωρων συνθηκών, ωστόσο δενείναι…σε καµία περίπτωση- «τοξικό».

7. Δεν υπήρξε ενέργεια που να έθεσε σε κίνδυνο «την ασφάλεια µαθητών και προσωπικού».

8. Δεν υπάρχουν παραθρησκευτικές οργανώσεις ή θεωρίες που να έχουν επηρεάσει τη σχολική ζωή και την κουλτούρα του σχολείου μας,ούτετώρα ούτε στο παρελθόν.

9. O Διευθυντής και οιεκπαιδευτικοί του σχολείου καθ’ όλη τη διάρκεια της διαµαρτυρίας ήταν έξω από το σχολείο και συζητούσαν σε ήρεµο τόνο µε μαθητές, «εντός και εκτός των πυλών»,καιγονείς. Σε καμία περίπτωση δεν νιώσαµε απειλή από οποιονδήποτε.

10. Υπήρξε συνεχής επικοινωνία του Διευθυντή μετην Διεύθυνση Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης ανατολικής Αττικής και το Δήµο Αχαρνών.Διευκρινίζουµε ότι προβλέπεται µε σχετικό πρωτόκολλο η ακολουθία των κινήσεων στις οποίες οφείλει να προβεί η διοίκηση ενός σχολείου σεπερίπτωση κατάληψης. Αυτό ακριβώς το πρωτόκολλο ακολουθήθηκε στο ακέραιο.

11. Η κατάσταση δεν παραμένειέκρυθρη. Δεν ήταν ποτέ! Δεν βιώσαµε καταστάσεις χάους, παράνοιας και πολύ µεγάλης έντασης.

Η απάντηση του συντάκτη

Με ενδιαφέρον αλλά και με έκπληξη διάβασα όσα μας/μου “καταλογίζει” ο σύλλογος διδασκόντων του 11ου γυμνασίου Αχαρνών δύο ημέρες (!) μετά την καταγραφή των γεγονότων στο σχολείο τους. Προκαλεί πάντως απορία ότι στα 11 σημεία της παρέμβασης δεν υπάρχει λέξη για την ταμπακιέρα.

Απευθύνω, λοιπόν, με τη σειρά μου δημοσίως ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις:

1ον: Κλήθηκε ή όχι η αστυνομία στο σχολείο και αν ναι για ποιο λόγο;

2ον: Υπήρξαν ή όχι αποβολές απείθαρχων μαθητών την Τρίτη και αν ναι για ποιο λόγο;

3ον: Υπάρχουν ή γονείς που διακατατέχονται από παραθρησκευτικές απόψεις τις οποίες έχουν περάσει και τα παιδιά τους;

4ον: Η κατάληψη, αν δεν έγινε για το μέτρο της μάσκας, τότε γιατί έγινε;

Αναγνωρίζω ότι η περιοχή, αφημένη εδώ και δεκαετίες από την κρατική μέριμνα, έχει αποκτήσει “ιδιαιτερότητες” οι οποίες φοβίζουν το διδακτικό προσωπικό. Το καταλαβαίνω απόλυτα.

Ομως, τα αποστήματα πρέπει να σπάνε και δημοσίευση βοηθά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το ρεπορτάζ, λοιπόν, στο εν λόγω σχολείο αλλά και στα υπόλοιπα σχολεία ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ απρόσκοπτα μέχρι να αποκαλυφθούν όλα τα αποστήματα που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στο διδακτικό προσωπικό και στους μαθητές.

ΥΓ: Δεν σχολιάζω ένα προς ένα τα 11 σημεία της παρέμβασης των καθηγητών αν και θα μπορούσα άνετα. Επιμένω και επιμένουμε μέχρι κεραίας στο ρεπορτάζ το οποίο ουδέποτε διαψεύστηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα