Κλειστή η πόρτα στα Δημοτικά από Σεπτέμβριο

Κλειστή η πόρτα στα Δημοτικά από Σεπτέμβριο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Δ.Ο.Ε. έξω απο το υπ. Παιδείας. (ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με απεργιακές κινητοποιήσεις την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς απαντούν οι δάσκαλοι των δημόσιων σχολείων της χώρας. Αιτία η περικοπή του κινήτρου απόδοσης

Και οι δάσκαλοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις από Σεπτέμβρη, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς τους, με το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά τα Δημοτικά σχολεία στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς να φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας” με τις λέξεις “ντροπή και αίσχος” απάντησε η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην κυβέρνηση, που με τροπολογία της αποφάσισε να περικόψει κατά 50% το κίνητρο απόδοσης των εκπαιδευτικών, ενώ είχε ήδη προηγηθεί επιστολή της ΔΟΕ στον πρωθυπουργό, εν όψει της νέας περικοπής μισθών, λέγοντας ότι “αυτό αποτελεί για εμάς αιτία πολέμου”.

“Αποφάσισαν να περικόψουν ακόμη 50 ευρώ το μήνα”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, “πέρα από τις άλλες περικοπές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, από τους υψηλόμισθους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι αμείβονται με 1.000 ευρώ το μήνα και αδυνατώντας πλέον να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις, οδηγούνται στην εξαθλίωση και τη φτώχεια.

Και συνεχίζει: “Για τον περήφανο κλάδο των εκπαιδευτικών υπάρχει ένα και μοναδικό χρέος, αυτό του αγώνα και σίγουρα θα δώσει πάλι την απάντηση, όπως έκανε και το 2006, για να ανατραπούν οι βίαιες και άδικες περικοπές στους πενιχρούς μισθούς μας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι βέβαιο ότι τα σχολεία, εξαιτίας της ανάλγητης και άδικης κυβερνητικής πολιτικής, δεν θα ανοίξουν τον Σεπτέμβρη”.

Οσο για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π.Ε. αναφέρει ότι “οι ανησυχούντες με άλλες κοινωνικές ομάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν βρήκαν ούτε λέξη να πουν για τους χαμηλόμισθους εκπαιδευτικούς και σίγουρα με ήσυχη τη συνείδησή τους θα υπερψηφίσουν και αυτή την περικοπή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα