Κλειστοί ξανά οι παιδικοί σταθμοί - Συγκεντρώνονται υπογραφές κατά της επίμαχης διάταξης

Πορεία διαμαρτυρίας από εργαζόμενους των παιδικών σταθμών στα πλαίσια της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018. 
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Πορεία διαμαρτυρίας από εργαζόμενους των παιδικών σταθμών στα πλαίσια της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Χωρίς αποτέλεσμα η σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών παρουσία ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΑΣΥΒΝ, ΔΟΕ και των συναρμόδιων υπουργείων. Διαμαρτυρία στη βουλή

Της Μίκας Κοντορούση

Μετά την άκαρπη σύσκεψη της Παρασκευής στo υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ ) και τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών, για τη σχεδιαζόμενη ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί εκ νέου τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

Την εν λόγω απόφαση έλαβε από κοινού η ΚΕΔΕ με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και των βρεφονηπιοκόμων (ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ).

Επίσης, στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή, όπου θα κατατεθούν οι υπογραφές χιλιάδων γονέων με νήπια στους δημοτικούς σταθμούς που ζητούν να μην ψηφιστεί η σχετική διάταξη, ενώ την ίδια ημέρα θα συγκληθεί εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με αποκλειστικό θέμα την προωθούμενη προς ψήφιση αυτή διάταξη του υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη της Παρασκευής συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Παιδείας, Πάνος Σκουρλέτης και Κώστας Γαβρόγλου, καθώς και η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ενώ από τους φορείς, εκτός από την ΚΕΔΕ, τα προεδρεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ (βρεφονηπιοκόμοι) το παρών έδωσε και η ΔΟΕ (δάσκαλοι).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ο υπουργός Παιδείας απέρριψε την πρότασή της για απόσυρση της επίμαχης διάταξης. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, αντιπρότεινε επίσης να προβλέπεται η δυνατότητα δυνητικής εφαρμογής της, που κι αυτό δεν έγινε δεκτό. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επανέλαβε ότι η ψήφιση της σχετικής διάταξης θα έχει ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες στον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών και στη λειτουργία των δημοτικών δομών. Επαναδιατύπωσε δε, το αίτημα για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Την αντίθεσή του στη διάταξη αυτή, εξέφρασε και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τονίζοντας ότι «υποβάλει τα παιδιά στην ευαίσθητη ηλικία των 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση» και «επιπλέον, απαξιώνει και υποβαθμίζει το ρόλο των εκπαιδευτικών-παιδαγωγών αυτής της ηλικίας με κίνδυνο να μείνουν άνεργοι χιλιάδες συμβασιούχοι-εργαζόμενοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στους δρόμους δήμοι και εργαζόμενοι σε παιδικούς σταθμούς

'Πόλεμος' για την εκπαίδευση των τετράχρονων

ADVERTISING

SHARE: