Λοκ-άουτ στη Νομική Αθήνας για... φυσικό αέριο - Τι καταγγέλλουν οι φοιτητές

Νομική Αθηνών
Νομική Αθηνών EUROKINISSI

Κλειστή παρέμεινε η Νομική - Ανακοίνωση του φοιτητικού συλλόγου.

Κλειστή παρέμεινε το πρωί η Νομική Σχολή Αθηνών, καθώς πραγματοποιήθηκε δοκιμή φυσικού αερίου. Ωστόσο, ο Φοιτητικός Σύλλογος Νομικής καταγγέλλει πως η επιλογή ημερομηνίας ήταν σκόπιμη και σχετίζεται με την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μάλιστα, συσχετίζει την συγκεκριμένη κίνηση σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αυταρχικών επιλογών της Κοσμητείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχολή θα παραμείνει κλειστή και αύριο, 6/12.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σήμερα 5.12.18 ενώ η σχολή λειτουργούσε κανονικά, στις 11.30 φοιτητές/τριες του κτηρίου ΝΟΠΕ καθώς και οι εργαζόμενοι/ες εκδιωχθήκαμε από το κτήριο με την πρόφαση δοκιμής φυσικού αερίου στη σχολή. Ενώ αυτά τα έργα γίνονται εδώ και πάνω από έναν μήνα, επιλέχθηκε η σημερινή μέρα για τη συγκεκριμένη δοκιμή. Δε θεωρούμε τυχαία αυτήν την επιλογή αλλά έχοντας εμπειρία από τα λοκ-άουτ των προηγούμενων ετών θεωρούμε ότι και φέτος αυτή είναι η κατεύθυνση. Τα τα τελευταία χρόνια αποτελεί συνηθισμένη πρακτική το αυθαίρετο κλείσιμο της σχολής (λοκ-άουτ) με δικαιολογίες όπως «τεχνικοί λόγοι» όταν υλοποιούνται στο εσωτερικό των συλλόγων κινηματικές διεργασίες και στη συγκεκριμένη περίπτωση ενόψει της 6ης Δεκέμβρη, της επετείου της δολοφονίας του Α.Γρηγορόπουλου.

Αυτή η πρακτική της διοίκησης της Νομικής, όπως και των άλλων διοικήσεων που προβαίνουν σε αντίστοιχες κινήσεις, έρχονται σε απόλυτη σύμποινα με τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων που θέλουν οι σχολές να αποκεντρώνονται και να μη λειτουργούν ως σημεία συνάντησης των φοιτητών/τριων και των εργαζομένων ως κέντρα αγώνα. Αυτή η πρακτική των αυταρχικών λοκ-άουτ εντάσσεται στην ευρύτερη ρητορεία που αναπτύσσεται από κυβέρνηση, αντιπολίτευση και όλη την αστική μπάντα περί ασύλου ανομίας και παραβατικότητας, στοχοποιώντας έτσι το άσυλο με σκοπό την κατάργησή του.

Από πλευράς μας θεωρούμε ότι οι μόνοι/ες αρμόδιες να αποφασίσουμε για το αν η σχολή θα είναι ανοιχτή ή κλειστή είναι οι φοιτητές/τρις και οι εργαζόμενοι/ες και τα όργανά τους.

Καμία σκέψη για λοκ-άουτ

Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό"

Λοκ-άουτ στη Νομική Αθήνας για... φυσικό αέριο - Τι καταγγέλλουν οι φοιτητές

Διαβάστε ακόμη στο alfavita.gr:

Επιμορφώσου ΔΩΡΕΑΝ στους κλάδους του ποτού, φαγητού, καφέ, τουρισμού

Η κάθοδος των ΤΕΦΑΑ στην Αθήνα και στο Υπ.Αθλητισμού

Ημερίδα: Εισαγωγή στη Μουσικοκινητική αγωγή με βάση το σύστημα του Carl Orff

SHARE: