Μαθητές “χάκαραν” την ιστοσελίδα του υπ. Δικαιοσύνης

Μαθητές “χάκαραν” την ιστοσελίδα του υπ. Δικαιοσύνης

Απρόσμενη τροπή παίρνει η έρευνα για τις κυβερνοεπιθέσεις στην ιστοσελίδα του υπ. Δικαιοσύνης. Διαβάστε γιατί (Vid)

Τρεις μαθητές λυκείου βρίσκονται σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την πρόσφατη ηλεκτρονική επίθεση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, στις 2 Φεβρουαρίου, λίγες μέρες πριν την ψήφιση του Μνημονίου 2, προκαλώντας αναστάτωση στα κυβερνητικά επιτελεία.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την παράνομη διείσδυση στα υπολογιστικά συστήματα και τον ιστότοπο του υπουργείου είχε αναλάβει ομάδα νεαρών cracker, με το ψευδώνυμο Greek Hacking Scene ( G.H.S.), οι οποίοι σε μήνυμά τους δήλωναν ότι εκπροσωπούν την οργάνωση Anonymous.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη ένας 18χρονος στην Αθήνα, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο ακόμη νεαρούς, ηλικίας 16 και 17 ετών, όλοι τους μαθητές Λυκείου, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα.

Οι εν λόγω κράκερ χρησιμοποιούσαν και προσωπικά ψευδώνυμα, όπως “delirium”, “nikpa” και “extasy”.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στις οικίες των τριών μαθητών στην Αθήνα, κατασχέθηκαν 12 σκληροί δίσκοι Η/Υ και τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Ήδη, διενεργείται ψηφιακή ανάλυση στα κατασχεθέντα πειστήρια για να ταυτοποιηθούν οι ψηφιακοί βανδαλισμοί των εν λόγω ατόμων σε ιστοσελίδες της χώρας μας, εφόσον σύμφωνα με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο έχουν διαπράξει δεκάδες ψηφιακές επιθέσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος των τριών μαθητών, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι μαθητές είναι ήδη αντιμέτωποι με την κατηγορία της παράβασης των διατάξεων για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές ψηφιακές έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας, προκειμένου να εξαλειφθούν οι πιθανότητες μελλοντικών κυβερνοεπιθέσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα