Με το μέσο όρο γραπτής και προφορικής βαθμολογίας η προαγωγή στην Α΄Λυκείου

Με το μέσο όρο γραπτής και προφορικής βαθμολογίας η προαγωγή στην Α΄Λυκείου

Παρέμβαση του υπουργείου μετά το φιάσκο με τις βαθμολογίες στην Α' Λυκείου. Σύμφωνα με τροπολογία το 10 απαιτείται για τα μαθήματα της γλώσσας και των μαθηματικών και το 8 για τα υπόλοιπα μαθήματα

Ο μέσος όρος ( Μ.Ο.) της γραπτής και προφορικής βαθμολογίας των μαθητών Α΄ και Β΄ Λυκείου θα είναι εκείνος που θα καθορίζει την προαγωγή τους ή όχι, στις επόμενες τάξεις και όχι οι μεμονωμένες βαθμολογίες στα μαθήματα.

Μετά τα προβλήματα που προέκυψαν σε μεγάλο ποσοστό μαθημάτων κατά τις γραπτές εξετάσεις στα μαθηματικά της Α΄Λυκείου, τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή επανακαθορίζει τον τις προϋποθέσεις προαγωγής και απόλυσης των μαθητών Α’ και Β΄ τάξης του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και των μαθητών των Α΄ και Β΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

Σύμφωνα με την τροπολογία «απαραίτητη προϋπόθεση για την προαγωγή του μαθητή αποτελεί : α) η επίτευξη γενικού βαθμού ίσου ή ανώτερου του 10

και β) Μ.Ο. προφορικής και γραπτής βαθμολογίας σε καθένα από τα μαθήματα της Ελληνική Γλώσσας και των Μαθηματικών τουλάχιστον 10 και Μ.Ο. προφορικής και γραπτής βαθμολογίας τουλάχιστον 8 σε καθένα από τα υπόλοιπα μαθήματα.

Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΟΛΜΕ: Αποτυχία η Τράπεζα Θεμάτων. Εξαπλασιάστηκαν οι μετεξεταστέοι στην Α' Λυκείου

Πώς θα περιορίσουν τους μετεξεταστέους: Αλλάζουν τη βαθμολόγηση στα γραπτά της Α' Λυκείου

Αλλάζουν τον τρόπο βαθμολόγησης για να "κοπούν" λιγότεροι

SHARE:

24Media Network