Μεσολόγγι: Σε άθλια κατάσταση το 1ο γυμνάσιο Μεσολογγίου

Μεσολόγγι: Σε άθλια κατάσταση το 1ο γυμνάσιο Μεσολογγίου

Ενα ιστορικό σχολείο, η Παλαμαϊκή Σχολή, μίας ιστορικής πόλης, όπως το Μεσολόγγι βρίσκεται σε κατάσταση που δεν τιμά την ελληνική πολιτεία. Δείτε το σχετικό video.

Τα πολλά τελευταία χρόνια το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου (Παλαμαϊκή Σχολή) βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

Το κτίριο έχει υποστεί πολύ μεγάλες φθορές και όπως προκύπτει από τις εικόνες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και επικίνδυνο για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι τελευταίοι πήραν την πρωτοβουλία, γυρίζοντας ένα σχετικό video, να ευαισθητοποιήσουν τους αρμοδίους έτσι ώστε αυτή η πολύ δυσάρεστη κατάσταση να αλλάξει, όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Μάς τονίζουν σχετικά: Το σχολείο μας ψυχορραγεί. Η ΠΑΛΑΜΑΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ που εδώ και πολλά χρόνια είναι παραγκούπολη! Το πιο ιστορικό σχολείο της περιοχής που βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της παλιάς πόλης, Δίπλα στα σπίτια των Τρικούπη, Κωστή Παλαμά, Χρήστου Καψάλη όπου έζησε και πέθανε ο Λόρδος Βύρωνας, Νούλα όπου έμεινε η πριγκίπισσα Σίσσυ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Μεσολόγγι και Βυρώνειο Πολιτιστικό κέντρο.

Με αξιοπρέπεια αλλά και με όχημα το χιούμορ, θελήσαμε να σας κάνουμε γνωστή τη δική μας πραγματικότητα. Την καθημερινότητα των παιδιών μας, των παιδιών σας. Δε ζητάμε τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο: ένα «κεραμίδι» πάνω από το κεφάλι μας! Μακάρι αυτή η προσπάθεια να φτάσει και στα αυτιά αυτών που πρέπει. Γιατί μας βλέπω και του χρόνου να παραφράζουμε τη γνωστή έκφραση της ελληνίδας μάνας «ζακέτα να πάρεις» σε «κουβέρτα να πάρεις».

Δείτε το video:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα