Μη παραπομπή Πελεγρίνη στο πειθαρχικό, αποφάσισε η Σύγκλητος

Μη παραπομπή Πελεγρίνη στο πειθαρχικό, αποφάσισε η Σύγκλητος
Ομιλία του Πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη στην εκδήλωση με θέμα «Η διάλυση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: κυβερνητικές πολιτικές, στόχοι και μέσα επιβολής τους» στην Αίθουσα Τελετών του κεντρικού κτηρίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Δεν παραπέμπει τον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών στο πειθαρχικό συμβούλιο η Σύγκλητος. Πελεγρίνης: "5η φάλαγγα του υπουργείου Παιδείας, το πειθαρχικό". Νέα απεργία στο ΕΜΠ (Vid)

Τη στήριξή της στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη, προσέφερε η Σύγκλητος, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του αρχαιότερου κοσμήτορα.

Η Σύγκλητος αποφάσισε τη μη παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο, κάτι που είχε ζητήσει ο υπουργός Παιδείας με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου, δεν προκύπτει λόγος για την παραπομπή του κ. Πελεγρίνη στο πειθαρχικό συμβούλιο και επομένως δεν μπορεί να τεθεί σε αργία.

“Δεν υπάρχει κανένας λόγος παραπομπής του πρύτανη” αναφέρεται στην ανακοίνωση της απόφασης που λήφθηκε ομόφωνα από τα 25 μέλη της συγκλήτου, που συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

Η σύγκλητος δηλώνει, επίσης, ότι είναι αναρμόδια εκ του νόμου να αποφασίσει για το θέμα της παραπομπής του πρύτανη.

“Αισθάνομαι δέος απέναντι στους διοικητικούς υπαλλήλους”

Νωρίτερα, ο κ. Πελεγρίνης, μιλώντας σε εκδήλωση των διοικητικών υπαλλήλων στα Προπύλαια, εξαπέλυσε κατηγορίες κατά του Συμβουλίου του Ιδρύματος “ότι ενεργεί σαν πέμπτη φάλαγγα του υπουργείου Παιδείας”. Κατηγόρησε, επίσης, το υπουργείο για “αυταρχισμό” και ότι “έχει υποπέσει σε σωρεία λαθών”.

“Αισθάνομαι δέος απέναντι στους υπαλλήλους που δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τη σάρκα τους. Δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ, αλλά είμαι περήφανος για τους υπαλλήλους του ιδρύματος” ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και κατέληξε:

“Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές τους οποίους θα προσπαθώ να πείσω με επιχειρήματα, ενώ εκείνοι θα με προπηλακίζουν παρά ένα πανεπιστήμιο στο οποίο θα έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή”.

‘Αγνωστο είναι στο μεταξύ εάν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, η Γενική Συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων και εάν οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με κάλπη. ‘Εως την Πέμπτη, πάντως, θα πρέπει να έχουν λάβει τις αποφάσεις τους σχετικά με το μέλλον των κινητοποιήσεών τους καθώς λήγει η απεργία που είχαν εξαγγείλει προχθές.

Νέα απεργία στο ΕΜΠ

Έως την Παρασκευή αποφάσισαν να απεργήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, απόφαση που είναι πιθανό να αλλάξει, στη διάρκεια της αυριανής γενικής τους συνέλευσης, αν κρίνουν θετικά τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης της Ομοσπονδίας τους με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Την Πέμπτη συνεδριάζουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα