Τέλος του 2018 το νομοσχέδιο για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

Τέλος του 2018 το νομοσχέδιο για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών
Η Υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη Eurokinissi

Σύμφωνα με πηγές του alfavita.gr, γίνεται προσπάθεια από την μεριά του Υπουργείου Παιδείας αλλά και κυβερνητικά, να κατατεθεί το νομοσχέδιο για τους μόνιμους διορισμούς στο τέλος του 2018.

Tο πολυετές πάγωμα μόνιμων διορισμών δημιουργεί μεγάλη αναμονή για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι άκουσαν και επίσημα από τον πρωθυπουργό για μόνιμους διορισμούς αλλά ακόμα δεν έχουν δει το νομοσχέδιο το οποίο θα τους προωθήσει. Μέχρι και ένα διάστημα πριν, το σχέδιο για τους μόνιμους διορισμούς θα είχε γίνει γνωστό και επίσημα τον Οκτώβριο αλλά αυτό ακόμα δεν έχει γίνει.

Σύμφωνα με πηγές του alfavita.gr, γίνεται προσπάθεια από την μεριά του Υπουργείου Παιδείας αλλά και κυβερνητικά, να κατατεθεί το νομοσχέδιο για τους μόνιμους διορισμούς στο τέλος του 2018.

Σε συνάντηση που είχε η Υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη με την Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής, ειπώθηκαν διάφορα πράγματα σχετικά με το ζήτημα των διορισμών και το χρονοδιάγραμμα.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο Βασίλης Βούγιας, η Υφυπουργός Παιδείας σημείωσε πως έως το τέλος του χρόνου το Υπουργείο θα προσπαθήσει αφού πρώτα το θέσει σε Δημόσια Διαβούλευση, να φέρει το νομοσχέδιο για τους μόνιμους διορισμούς στη Βουλή

Διαβάστε παρακάτω τι ειπώθηκε σχετικά με την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την κα Μερόπη Τζούφη

Από τη σημερινή συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής(ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.)(Παναγιώτης Σταμάτης, Δημήτρης Αφουξενίδης, Κώστας Λολίτσας, Βασίλης Βούγιας) και του Σπύρου Στεργιόπουλου και Κυριακής Ζενεζή, εκπροσώπων του Συντονιστικού Αναπληρωτών με Προϋπηρεσία, με την Υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη, άξια λόγου είναι 3 πράγματα:

1ον –Έως τέλος του χρόνου θα προσπαθήσει το Υπουργείο να φέρει στη Βουλή, αφού πρώτα το θέσει σε Δημόσια Διαβούλευση, το νομοσχέδιο για τους μόνιμους διορισμούς.

2ον -Δεν προβλέπεται γραπτός διαγωνισμός.

3ον -Θα υπάρξει, λόγω ΣτΕ, ενιαίο σύστημα για μόνιμους διορισμούς και για πρόσληψη αναπληρωτών μετέπειτα.

Για όλα τα άλλα θέματα,

– κριτήρια μόνιμων διορισμών,

– μοριοδότηση,

– κατανομή των 4.500 θέσεων,

– προαπαιτούμενα μεταπτυχιακά,

– Παιδαγωγική Επάρκεια κ.α, δεν πήραμε απάντηση., καθότι το Υπουργείο δεν είναι έτοιμο ακόμη.

Τέλος από την Υφυπουργό ζήτησα μετ επιτάσεως να βρεθεί τρόπος να δοθούν οι 745 νέες υπό σύσταση Οργανικές Θέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε., στις Μεταθέσεις των μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.. Πιο πριν είχα την πληροφορία πως αυτές οι νέες Οργανικές θα περάσουν σε νόμο και η κατανομή κατόπιν θα γίνει με Υπουργική Απόφαση, όπως ακριβώς διευθετήθηκαν πρόσφατα και οι των Κ.Ε.Σ.Υ., χωρίς να χρειάζεται έγκριση του Γ.Λ.Κ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ; Προκηρύξεις για προσλήψεις δασκάλων, νηπιαγωγών, ειδικής αγωγής, καλλιτεχνικών, θεατρολόγων κλπ

Αναλυτικά στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ALFAVITA.GR

Προκηρύξεις για χιλιάδες νέες προσλήψεις – Τα νέα προγράμματα

Ζ.Κωστόπουλος: Ένας συνεχής διασυρμός των ΜΜΕ

Η κοροϊδία για τη δωρεάν μεταφορά των παιδιών έχει ξεπεράσει κάθε όριο!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα