O Κ. Αρβανιτόπουλος βλέπει σε δόσεις τους πρυτάνεις

O Κ. Αρβανιτόπουλος βλέπει σε δόσεις τους πρυτάνεις
ΑΘΗΝΑ-Συγκέντρωση πραγματοποιούν διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών,Προπύλαια, οι οποίοι συνεχίζουν για 11η εβδομάδα την απεργία τους κατά της διαθεσιμότητας.(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Άρχισαν οι συναντήσεις του υπουργού Παιδείας με τους πρυτάνεις. Ποιοι ζήτησαν συνάντηση μέσα στην εβδομάδα. Ύστατη προσπάθεια για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια

Συναντήσεις με πρυτάνεις θα έχει την Παρασκευή, το Σάββατο και την ερχόμενη Τετάρτη, ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος έπειτα από την πρόσκληση σε διάλογο που απηύθυνε την Πέμπτη προς τους πρυτάνεις των Ιδρυμάτων, που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα.

Ειδικότερα, την Παρασκευή από τη μία μετά το μεσημέρι, ο κ. Αρβανιτόπουλος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σίμο Σιμόπουλο, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνο Γάτσιο και του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργο Παναγιωτάκη

Το Σάββατο, στις 11 το πρωί, θα συναντηθεί με τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη και την ερχόμενη Τετάρτη με τους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μυλόπουλο, του Πανεπιστημίου Κρήτης Ευριπίδη Στεφάνου και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Μεσσήνη.

Το Σάββατο, ο κ. Αρβανιτόπουλος, θα συναντηθεί με τους προέδρους των συλλόγων των διοικητικών υπαλλήλων Ιδρυμάτων, που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διαιδρυματικής κινητικότητας και επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του δημοσίου, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Αρβανιτόπουλος: “Δεν πρόκειται για απολύσεις, αλλά για κινητικότητα”

Εν τω μεταξύ, ο κ. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι ο διάλογος που έχει προτείνει δεν έχει να κάνει με τη διαθεσιμότητα, αλλά με το να βοηθηθούν τα Ιδρύματα στη διοικητική αναδιάρθρωση που πρέπει να ακολουθήσουν.

Αναφερόμενος στη διαθεσιμότητα, τόνισε ότι ζητήθηκε από τα πανεπιστήμια να κάνουν την αξιολόγηση και όλα είπαν ότι έχουν έλλειψη προσωπικού. Υποστήριξε πως, υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει ανορθολογισμός στα πανεπιστήμια και έκανε λόγο για αναξιοκρατία και πελατειακές σχέσεις.

Όπως είπε ο υπουργός, οι 650 διοικητικοί υπάλληλοι θα μετακινηθούν σε άλλα Ιδρύματα και σημείωσε ότι ο διάλογος στον οποίο κάλεσε τους διοικητικούς υπαλλήλους γίνεται ώστε να βοηθηθούν προκειμένου να επανατοποθετηθούν σε φορείς του Δημοσίου.

Τέλος, επανέλαβε την ανάγκη να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, ενώ γνωστοποίησε ότι η υποβολή των αιτήσεων για τις μετεγγραφές των φοιτητών θα γίνει μέσα στον Νοέμβριο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα