Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επίτιμος διδάκτορας σε ελληνικό πανεπιστήμιο

Russian President Vladimir Putin gestures while speaking during a meeting of the Russia's Union of Industrialists and Entrepreneurs (RSPP) in Moscow, Russia, Friday, Feb. 9, 2018. (Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)
Russian President Vladimir Putin gestures while speaking during a meeting of the Russia's Union of Industrialists and Entrepreneurs (RSPP) in Moscow, Russia, Friday, Feb. 9, 2018. (Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP) AP

Την αναγόρευση του Βλαντιμίρ Πούτιν σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Καλαμάτα, ανακοίνωσε το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών. Τι απαντά η ρωσική πλευρά και τι θα ισχύσει με την εκδήλωση

Της Μίκας Κοντορούση

Σε επίτιμο διδάκτορα στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα στην Καλαμάτα, αναμένονταν να αναγορευθεί ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου και βασικός στόχος της κίνησης αυτής, ήταν να δοθεί έμφαση στις σχέσεις που διανύουν ανά δεκαετίες, Ελλάδα και Ρωσία.

Η τελετή αναμένονταν να διεξαχθεί στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών στην Καλαμάτα, με τον Ρώσο Πρόεδρο να εκπροσωπείται από τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόβ, ο οποίος και θα εκφωνούσε ομιλία με θέμα «Ρωσία - Ελλάδα: Μαζί διά μέσου των αιώνων».

Ωστόσο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Κοσμητείας, η αναγόρευση οδεύει προς αναβολή, εξαιτίας της αδυναμίας προσέλευσης του προέδρου της Ρωσίας.

Το πρόγραμμα της τελετής περιελάμβανε χαιρετισμούς από τον αντιπρύτανη διοικητικών υποθέσεων και προσωπικού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργο Ανδρειωμένο, από τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Αλέξιο Σαββίδη, από τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Νικόλαο Ζαχαριά και από τον Πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας Βασίλειο Κωνσταντινόπουλο.

Την ίδια στιγμή, θα ακολουθούσε Laudatio του τιμωμένου από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του πανεπιστημίου Θανάση Χρήστου.

ΦΩΤΟ APimages

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πούτιν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Πούτιν κρυολόγησε αλλά δεν θέλει αναρρωτική

ADVERTISING

SHARE: