Οι απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Οι απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας
ΤΡΙΚΑΛΑ-21-5-2012- Έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων(EUROKINISSI // ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Το NEWS 247 σας μεταφέρει τα θέματα και τις απαντήσεις σε όλα τα μαθήματα των πανελληνίων σε συνεργασία με τα φρονιστήρια "Στόχος". Διαβάστε πώς σχολιάζει τα ζητήματα στο μάθημα της Έκθεσης η φιλόλογος Πόπη Μιχελάκου

Ντεμπούτο των πανελλαδικών εξετάσεων με το μάθημα της Νεοελληνικής Έκθεσης για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου σήμερα Δευτέρα και αρκετοί υποψήφιοι σχολίασαν τα θέματα αρκετά βατά, αν και το κείμενο χαρακτηρίστηκε από πολλούς ένα από τα πιο απαιτηικά της χρονιάς.

Το NEWS 247 σε συνεργασία με τα φροντιστήρια ” Στόχος ” σας μεταφέρει τα θέματα και τις απαντήσεις σε όλα τα μαθήματα, κατά τη διάρκεια των πανελληνίων.

Αναλυτικά οι απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Από την πλευρά της, η φιλόλογος του φροντιστηρίου Στόχος, Πόπη Μιχελάκου αναλύει και σχολιάζει τα θέματα αποκλειστικά στο NEWS 247:

“Το κείμενο είναι ένα στοχαστικό δοκίμιο της Ε. Αρβελέρ. Κρίνεται απαιτητικό και σύνθετο και ως προς το περιεχόμενό του και ως προς τη δομή – λεκτική του διατύπωση.

Ο προβληματισμός του είναι διαχρονικού χαρακτήρα και αναφέρεται στην πνευματική και πολιτιστική ζωή (ΡΟΛΟΣ και σημασία της αρχαιοελληνικής τέχνης).

Η περίληψη (ΤΥΠΟΣ Α) αποτελεί απαιτητικό ζητούμενο καθώς προϋποθέτει μετατροπή του μεταφορικού – εικονοπλαστικού λόγου του κειμένου σε κυριολεκτικό και απόδοση των σύνθετων εννοιών που εμπεριέχει.

Οι ασκήσεις (ΤΥΠΟΣ Β)  κρίνονται εξαιρετικά βατές – κυρίως οι λεξιλογικές – και δεν παρουσιάζουν καμιά ιδιαίτερη δυσκολία.

Η παραγωγή λόγου (ΤΥΠΟΣ Γ) συνδέει την κεντρική έννοια (τέχνη) με τους νέους και εγχρονίζει έτσι τον προβληματισμό του θέματος ενώ τα ζητούμενά του  προσφέρονται για την ανάπτυξη από μαθητές με γενικότερη συγκρότηση”, καταλήγει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα