ΠΑΜΑΚ: Το γήπεδο μπάσκετ έγινε αίθουσα διδασκαλίας ελέω κορονοϊού

ΠΑΜΑΚ: Το γήπεδο μπάσκετ έγινε αίθουσα διδασκαλίας ελέω κορονοϊού
thesstoday.gr

Εκπαιδευτικό… σκριν σε φοιτητές λόγω covid κάνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας αίθουσα διδασκαλίας με καρέκλες και σύστημα εξαερισμού σε… γήπεδο μπάσκετ

Μπορεί η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας να χαιρέτισε την κυβερνητική απόφαση για επάνοδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην κανονικότητα, με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, ωστόσο, το ακαδημαϊκό έτος ξεκινά με σωρεία προβλημάτων και αντίξοων συνθηκών για καθηγητές – φοιτητές.

Ετσι, το γήπεδο μπάσκετ, όπως φαίνεται σε εικόνα που εξασφάλισε το ThessToday.gr, μετατράπηκε ήδη σε αίθουσα διδασκαλίας, με τις καρέκλες και το σύστημα αερισμού να έχουν ήδη τοποθετηθεί στο εσωτερικό.

Ταυτόχρονα, ίδιες εικόνες παρουσιάζονται και στο τμήμα του εστιατορίου για το προσωπικό του ΠΑΜΑΚ και ένα κομμάτι από το εστιατόριο των φοιτητών, όπου και εκεί έχουν τοποθετηθεί καρέκλες. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ThessToday.gr, η διεύθυνση του Πανεπιστημίου προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της covid εποχής για την αποφυγή συνωστισμού, γκρέμισε τοίχο δίπλα από το αμφιθέατρο τελετών, κατασκευάζοντας ξεχωριστή είσοδο για τους διοικητικούς υπαλλήλους – εκπαιδευτικούς, ενώ, οι φοιτητές θα εισέρχονται από την κεντρική είσοδο, επί της οδού Εγνατίας.

Εύλογα ερωτήματα εγείρονται για το πού θα προαυλίζονται οι εκατοντάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς μπορεί μεν να έχει διαμορφωθεί επαρκής χώρος στο εσωτερικό του κτηρίου, ωστόσο ο εξωτερικός χώρος -στο μόνο που επιτρέπεται χωρίς μάσκα- είναι μονάχα τα ελάχιστα τετράγωνα στην κεντρική είσοδο.

Επίσης, στον «αέρα» παραμένει και ο έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού-νόσησης και rapid test, καθώς έως τώρα τον ρόλο του «ελεγκτή» έχουν αναλάβει σεκιούριτι φύλαξης του Πανεπιστημίου, τη στιγμή που έχει ανακοινωθεί ότι τα συγκεκριμένα καθήκοντα θα εκτελούνται από τους λεγόμενους «υγειονομικούς ελεγκτές», οι οποίοι μάλιστα, θα έχουν δικαιοδοσία απαγόρευσης εισόδου σε όσους δεν φέρουν το απαραίτητο έγγραφο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα