Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα

Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα
Σήμερα ξεκινούν σε όλα τα σχολεία της χώρας οι εισακτήριες εξετάσεις (Πανελλαδικές εξετάσεις) για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.Φωτογραφία απο το εξεταστικό κέντρο του 28ου Λυκείου στο Παγκράτι,Τρίτη 20 Μαϊου 2008 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων στα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ. Στις 12 Μαΐου η έναρξη. Η διάρκεια εξέτασης και τα ειδικά μαθήματα. Δείτε αναλυτικό πίνακα με το πρόγραμμα

Στις 12 Μαΐου αρχίζουν φέτος οι Πανελλαδικές εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ σε όλη τη χώρα. Τα μαθήματα στα λύκεια θα λήξουν δύο μέρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια το 2011 θα αρχίσουν με Νεοελληνική Γλώσσα, γενικής Παιδείας.

Οι υποψήφιοι θα εξετάζονται κάθε δύο ημέρες και μέχρι τις 25 Μαΐου, όπου θα εξεταστεί το μάθημα επιλογής, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Στα ΕΠΑΛ, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 19 Μαΐου πάλι με Νεοελληνική Γλώσσα και ολοκληρώνονται την 1η Ιουνίου.

Τα ειδικά μαθήματα ξεκινούν στις 11 Ιουνίου με Αγγλικά και τελειώνουν στις 20 του ίδιου μήνα με Έλεγχο μουσικών ακουστικών ικανοτήτων.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι 3 ώρες, εκτός από τα μαθήματα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές, για τα οποία η διάρκεια εξέτασης είναι 4 ώρες.

Όπως είναι γνωστό οι υποψήφιοι των Εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄) εξετάζονται μόνο στα 2 μαθήματα Γενικής Παιδείας: Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά Ι.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ. για όλα τα μαθήματα εκτός των Αγγλικών, των Ισπανικών και των Ιταλικών, για τα οποία πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 16.30 μ.μ .

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

– των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι 3 ώρες,

– των  Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό)  είναι 6 ώρες,

– του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι περίπου 20 λεπτά.

Εξετάσεις στην εποχή του μνημονίου

Η οικονομική κρίση χτύπησε και τις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεώνοντας το υπουργείο Παιδείας να μειώσει τα εξεταστικά κέντρα και να ορίσει κοινές ώρες εξέτασης για τους τελειόφοιτους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Επιπλέον, οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν μια ώρα αργότερα από το παραδοσιακό.

Μέχρι σήμερα, η εξεταστική περίοδος διαρκούσε σχεδόν δυο μήνες ξεκινώντας με τα πανελλαδικά μαθήματα, υποχρεωτικά εξεταζόμενα για το σύνολο των μαθητών και ακολουθούσε η εξέταση των υπόλοιπων μαθημάτων σε επίπεδο σχολικής μονάδας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας όλοι οι υποψήφιοι Γ’ τάξης ημερήσιων και Δ΄τάξης εσπερινών Λυκείων θα διαγωνιστούν στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα από κοινού στα ίδια εξεταστικά κέντρα και τις ίδιες ώρες και μέρες.

Μέχρι το 2010 τα εξεταστικά κέντρα για τα δυο Λύκεια ήταν ξεχωριστά και λειτουργούσαν σε διαφορετικές ημέρες και ώρες. Φέτος όμως αποφασίστηκε ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων.

Στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι: 92.259 για τις εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’), 1.068 για τα εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’), 22.010 για τα ημερήσια ΕΠΑΛ (ομάδα Α’) και 1.133 για τα εσπερινά ΕΠΑΛ (ομάδα Α’).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα