Πανελλήνιες 2015: Τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Πανελλήνιες 2015: Τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Με τέσσερα μαθήματα Κατεύθυνσης και αυξημένου συντελεστή βαρύτητας ζητήματα συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλήνιες. Διαβάστε αναλυτικά τα θέματα, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια "Στόχος" και "Θεσμός". Ποιο το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων από την ερχόμενη εβδομάδα

Λατινικά (Θεωρητική Κατεύθυνση), Χημεία (Θετική Κατεύθυνση), Ηλεκτρολογία (Τεχνολογική Κατεύθυνση) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογική Κατεύθυνση), είναι τα μαθήματα στα οποία διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2015.

Το NEWS 247 σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Στόχος και Θεσμός σάς μεταδίδουν τα θέματα και στα τέσσερα βασικά μαθήματα Κατεύθυνσης.

Στο μεταξύ, σημειώνεται ότι με μισή ώρα καθυστέρηση αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας τα θέματα στα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα στις σημερινές Πανελλήνιες 2015.

Αν και η διαδικασία κύλησε ομαλά σε Αθήνα και επαρχία και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όπως ενημερώνουν το ΝΕWS 247, πηγές του αρμόδιου υπουργείου, η εξέταση διεκόπη, όταν ζητήθηκαν διευκρινίσεις από δύο σχολεία της Αττικής.

Συγκεκριμένα, δύο μαθητές από διαφορετικά σχολεία στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ζήτησαν ο ένας διευκρινίσεις για το μάθημα της Χημείας Κατεύθυνσης και ο άλλος στο μάθημα της Ηλεκτρολογίας (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης).

Συνεπώς και όπως ορίζει ο νόμος, η διαδικασία της εξέτασης έπρεπε να διακοπεί στο σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι στις φετινές Πανελλήνιες αναμένεται κάθετη πτώση στις Πολυτεχνικές σχολές, στις σχολές Θετικών Επιστημών και γενικά σε όσες σχολές έχουν ως μάθημα αυξημένης βαρύτητας τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, αλλά και τα Αρχαία Κατεύθυνσης.

Αρκετοί εκπαιδευτικοί αναλυτές αναμένουν επιστροφή στο επίπεδο βάσεων του 2013.

Διαβάστε το σχόλιο εκπαιδευτικών από τα φροντιστήρια “Στόχος” και “Θεσμός” για τα σημερινά θέματα. Πού παραδοσιακές ασκήσεις “έκαναν φτερά” και σε ποιο μάθημα το ζητούμενο ήταν εκτός βιβλίου και διδακτέας ύλης.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Με το τοπίο στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να είναι εντελώς διαφορετικό από πέρσι, οι αρχικές εκτιμήσεις για άνοδο βάσεων, εξαιτίας του ψαλιδιού στον αριθμό εισακτέων κατά 2.535 θέσεις στα ΑΕΙ, υποχωρούν λόγω του υψηλού πήχη δυσκολίας στα δύο μαθήματα βαρύτητας και των τριών κατευθύνσεων.

Φέτος αναμένεται και μία μείωση αριστούχων σε σχέση με πέρσι.

Κάποιοι μάλιστα, λόγω της απότομης ανόδου του πήχη δυσκολίας μέσα σ’ ένα χρόνο, παραπέμπουν στις Πανελλήνιες του 2013, μια δύσκολη χρονιά όπου έγινε βαθμολογική σφαγή στα μαθήματα βαρύτητας περιορίζοντας τους υψηλούς βαθμούς. Η σφαγή αυτή βέβαια συνοδεύτηκε από μεγάλη πτώση των βάσεων, η οποία αναιρέθηκε μία χρονιά μετά, πέρσι δηλαδή, όπου οι δημοφιλείς σχολές άγγιξαν ή ξεπέρασαν τα 19.000 μόρια.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών στις Πανελλήνιες.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ:

– ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ

 

– ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΗΜΕΙΑ

 

– ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ

 

– ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα