Πανελλήνιες 2018: Στα Μαθηματικά και τα Αρχαία διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι

Πανελλήνιες 2018: Στα Μαθηματικά και τα Αρχαία διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι
Στιγμιότυπο πανελλαδικών εξετάσεων Eurokinissi

Στη "μάχη" για υψηλές βαθμολογίες σε μαθήματα Ομάδας Προσανατολισμού, με υψηλό συντελεστή βαρύτητας. Χρήσιμες οδηγίες για τους εξεταζόμενους

Πανελληνίων συνέχεια σήμερα Δευτέρα, με τους υποψηφίους των τριών Ομάδων Προσανατολισμού να διαγωνίζονται σε Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και σε Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (Ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών) για όλους τους υποψηφίους των Ημερήσιων και Εσπερινών Ενιαίων Λυκείων.

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε το μάθημα της Έκθεσης που παραδοσιακά “ανοίγει” την αυλαία της εξεταστικής περιόδου σε Ημερήσια και Εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ., ωστόσο οι 104.040 υποψήφιοι έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στα μαθήματα Κατεύθυνσης που λόγω και του αυξημένου συντελεστή βαρύτητας, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό, την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μείνετε συντονισμένοι στο News24/7, προκειμένου να ενημερωθείτε έγκαιρα για τα θέματα και τις απαντήσεις σε όλα τα μαθήματα.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, οι αιτήσεις των υποψηφίων για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 ανέρχονται στις 104.040, με τις 86.301 να προέρχονται από μαθητές των ημερήσιων ΓΕΛ, τις 914 από εσπερινά ΓΕΛ, τις 15.742 από ημερήσια ΕΠΑΛ, τις 405 από εσπερινά ΕΠΑΛ, καθώς επίσης και 678 από εσπερινά ΕΠΑΛ, που εξετάζονται μαζί με το ημερήσιο.

Χρήσιμες Οδηγίες

Οι εξεταζόμενοι για τις Πανελλήνιες 2018 πρέπει να έχουν μαζί τους:

· Το δελτίο του εξεταζόμενου

· Την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο

· Δυο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα, μολύβι, γομολάστιχα

· Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό

· Στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα-“κόφτες” για τα κινητά. Αν εντοπιστεί μαθητής με κινητό τηλέφωνο, ακόμη και απενεργοποιημένο, το πιθανότερο είναι να μηδενιστεί το γραπτό του.

· Δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco)

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ., μέχρι τις 15:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15.30 μ.μ. και μέχρι τις 09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες, του ειδικού μαθήματος “ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ” είναι περίπου είκοσι λεπτά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα