Πανελλήνιες 2022: Τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται σήμερα (03/06) οι μαθητές

Πανελλήνιες 2022: Τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται σήμερα (03/06) οι μαθητές
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 eurokinissi

Ξεκινούν σήμερα οι Πανελλήνιες 2022 για τους μαθητές όλων των ΓΕΛ με το μάθημα της Έκθεσης. Όλο το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες.

Ξεκινά σήμερα ο μαραθώνιος των μαθητών όλων των ΓΕΛ για τις Πανελλήνιες 2022 με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, γνωστό σε όλους μας και ως “Έκθεση” παίρνοντας τη “σκυτάλη” από τους μαθητές των ΕΠΑΛ που ξεκίνησαν χθες (02/06) τις εξετάσεις τους με το ίδιο μάθημα.

Πανελλήνιες 2022 – Η ώρα προσέλευσης και η χρήση μάσκας

Ως ώρα έναρξης ορίζεται η 8.30 π.μ. κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Ο κάθε υποψήφιος για κάθε σχολή θα έχει διαφορετικά μόρια, γιατί ο συντελεστής βαρύτητας της Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) είναι διαφορετικός σε κάθε σχολή, καθώς κάθε τμήμα μπορεί να ορίσει τους δικούς του συντελεστές βαρύτητας για κάθε μάθημα.

Παράλληλα, στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά, αντί της Κοινωνιολογίας ενώ ούτε φέτος θα ισχύσει το διπλό μηχανογραφικό. Οι υποψήφιοι θα έχουν ένα μηχανογραφικό για τα ΑΕΙ και ένα παράλληλο για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Πανελλήνιες 2022 – Το πρόγραμμα των μαθημάτων

Το διάστημα 3-10 Ιουνίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και από 2 μέχρι 17 Ιουνίου των Επαγγελματικών Λυκείων.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, 3 Ιουνίου οι μαθητές των ΓΕΛ εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, ενώ η “αυλαία” θα πέσει την Παρασκευή 10 Ιουνίου, με τα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής και της Λογοτεχνίας (ανάλογα την κατεύθυνση που έχουν ακολουθήσει οι μαθητές).

Αντίστοιχα, και οι μαθητές των ΕΠΑΛ ξεκίνησαν στις 2 Ιουνίου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, ενώ το τελευταίο μάθημα θα δοθεί στις 17 Ιουνίου, όπου οι μαθητές θα εξεταστών στα Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού, στους Κινητήρες Αεροσκαφών και στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Πανελλήνιες 2022 – Το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες των Γενικών Λυκείων

Οι εξεταζόμενοι των Γενικών Λυκείων ξεκινούν με το μάθημα “Νεολληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία”, το γνωστό σε όλους μας και ως “Έκθεση” την Παρασκευή 3/6/2022.

Τη Δευτέρα (6/6/2022) οι εξεταζόμενοι θα δοκιμαστούν σε “Αρχαία”, “Μαθηματικά” και “Βιολογία”.

Η επόμενη και 3η κατά σειρά ημερομηνία εξέτασης στις Πανελλήνιες 2022 είναι η Τετάρτη (8/6/2022) με τα μαθήματα “Λατινικά”, “Χημεία” και “Πληροφορική”.

Τελευταία ημερομηνία στο πρόγραμμα των Πανελληνίων 2022 είναι η Παρασκευή (10/6/2022) με τα μαθήματα “Ιστορία”, “Φυσική” και “Οικονομία”.

Πανελλήνιες 2022 – Το πρόγραμμα εξετάσεων των ΕΠΑΛ:

https://www.news247.gr/download/716//330000/pro.pdf

Οι Πανελλήνιες 2022 είναι στο NEWS 24/7

Ειδήσεις, ενημερώσεις και όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Πανελλήνιες 2022 είναι στο www.news247.gr! Το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες των εξετάσεων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, οι αλλαγές που ισχύουν από φέτος, πως γίνεται ο υπολογισμός των μορίων και όλα τα σχετικά με τις Πανελλήνιες 2022 με την εγκυρότητα του NEWS 24/7!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα