Παπαρήγα: “Καταστολή χωρίς όρια στα ΑΕΙ”

Παπαρήγα: “Καταστολή χωρίς όρια στα ΑΕΙ”
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ (ICON PRESS / ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ) Icon

Με σκληρές εκφράσεις αναφέρθηκε στη συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τον νόμο για την Παιδεία η γγ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα. Συλλαλητήριο στη κέντρο της Αθήνας

Να συγκεντρώσουν δυνάμεις και να βάλουν εμπόδια ώστε να μην εφαρμοστεί στην πράξη ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα από τους συγκεντρωμένους στο συλλαλητήριο που οργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης το ΠΑΜΕ μαζί με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στην Πλατεία Ομονοίας.

Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επιτέθηκε σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για “εμετικό αλισβερίσι στη Βουλή μεταξύ Άρη Σπηλιωτόπουλου και Άννας Διαμαντοπούλου που επικεντρώθηκε στο άσυλο”, ενώ κάλεσε τους συγκεντρωμένους να οργανωθούν για να μην περάσει ο νόμος.

Επίσης υπογράμμισε πως “δεν έχει δικαίωμα η Βουλή να πει τι κάνουν οι κομματικές νεολαίες και παρατάξεις στις εκλογές στα πανεπιστήμια” καθώς και ότι “η κατάργηση του ασύλου σημαίνει την καταστολή χωρίς όρια από το κράτος και το τσάκισμα κάθε φωνής διαμαρτυρίας”.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ακόμα ο Νίκος Παπαλεξίου από την ΠΟΣΔΕΠ, ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος φοιτητικής νεολαίας και ο Ηλίας Μπατίδης, μέλος του ΠΑΜΕ στον τομέα της εκπαίδευσης.

Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας πανό κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και φωνάζοντας συνθήματα δήλωσαν την εναντίωσή τους στο νόμο-πλαίσιο. Μετά το τέλος του συλλαλητηρίου, ακολούθησε πορεία προς την Βουλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα