Παρέμβαση Αγγελάκα για τα Θρησκευτικά: Να αποσυρθεί και το τραγούδι μας 'Γιορτή'

Παρέμβαση Αγγελάκα για τα Θρησκευτικά: Να αποσυρθεί και το τραγούδι μας 'Γιορτή'

Την απόσυρση από τη διδακτέα ύλη των Θρησκευτικών (και) του τραγουδιού "Γιορτή" ζητά από τον υπουργό Παιδείας, ο τραγουδιστής και πρώην μέλος του συγκροτήματος "Τρύπες", Γιάννης Αγγελάκας. Τι αναφέρει σε επιστολή του

"Περί της ταλαίπωρης μεταρρύθμισης στην Παιδεία" τιτλοφορείται η επιστολή του τραγουδιστή και δημιουργού Γιάννη Αγγελάκα, με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του στην παρέμβαση της Εκκλησίας, ώστε να αφαιρεθούν από το βιβλίο των Θρησκευτικών, στίχοι του Νικόλα Άσιμου, του Διονύση Σαββόπουλου και άλλα τραγούδια, γελοιογραφίες και αναφορές στη... γιόγκα.

"Δεν θέλω να συμμετέχω σε εκπαιδευτικά πονήματα, εάν αυτά χρειάζονται την έγκριση οποιουδήποτε ιερατείου. Ακόμα κι αν με εγκρίνουν αυτοί, δεν τους εγκρίνω εγώ γι’ αυτόν τον ρόλο", λέει μεταξύ άλλων ο γνωστός καλλιτέχνης, στην επιστολή του με "αποδέκτη" τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, που δημοσιεύτηκε στο tvxs.gr.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Αγγελάκας αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Πριν από δύο μέρες παρακολούθησα λίγο καθυστερημένα από το διαδίκτυο μία απόκοσμη σουρεαλιστική εφιαλτική και θαρρείς θαμένη κάτω από τόνους ψυχοφάρμακα τηλεοπτική  εκπομπή της Τατιάννας απ’ όπου και ενημερώθηκα ότι και το τραγούδι μας ‘Γιορτή” συμπεριλαμβάνεται στα τραγούδια-στίχους κάποιου βιβλίου θρησκευτικών που θα διδάσκεται στα σχολεία.

Σήμερα διάβασα πως η Συννεφούλα” του Διονύση Σαβόπουλου,ο “Μπαγάσας” του Άσιμου,κάποιες σοφές γελοιογραφείες,διηγήματα κ.α είχαν συμπεριληφθεί και αυτά στο εν λόγω βιβλίο και παρ’ολα αυτά κατόπιν επιθυμίας, άρα διαταγής, της Εκκλησίας κόπηκαν από την διδακτέα ύλη.

Θα ήθελα να ζητήσω από τον κύριο Υπουργό να αποσύρει από την διδακτέα ύλη και το τραγούδι μας “Γιορτή” (αν όντως υπάρχει τέτοια πρόταση). Δεν θέλω να συμμετέχω σε εκπαιδευτικά πονήματα εάν αυτά χρειάζονται την έγκριση οποιουδήποτε ιερατείου. Ακόμα κι αν με εγκρίνουν αυτοί, δεν τους εγκρίνω εγώ γι’ αυτόν τον ρόλο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θρησκευτικά: Κόπηκαν Rihanna και Άσιμος. 'Πέρασαν' Ιωαννίδης και Άκης Πάνου

Γιάννης Αγγελάκας: Εκτός από τους παραδομένους στην παρακμή, υπάρχουν και οι φωτεινοί άνθρωποι

SHARE:

24Media Network