Σε αργία το ΕΚΠΑ για το 'δεύτερο' Πολυτεχνείο

ΑΘΗΝΑ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ-Συγκέντρωση στην Πύλη της Πανεπιστημιούπολης πραγματοποιούν διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συνεχίζουν για 11η εβδομάδα την απεργία τους κατά της διαθεσιμότητας.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΑΘΗΝΑ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ-Συγκέντρωση στην Πύλη της Πανεπιστημιούπολης πραγματοποιούν διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συνεχίζουν για 11η εβδομάδα την απεργία τους κατά της διαθεσιμότητας.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Κλειστά τα τμήματα και οι υπηρεσίες του ΕΚΠΑ κάθε 21η Φεβρουαρίου. Καθιερώνει δεύτερη επέτειο εντός ακαδημαϊκού έτους από την εξέγερση των φοιτητών ενάντια στη Συνταγματική δικτατορία του 1973. Το σκεπτικό της απόφασης και οι ανακοινώσεις των Τμημάτων

Της Μίκας Κοντορούση

Δεύτερη επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αποφάσισε να «γιορτάσει» χτες 21 Φεβρουαρίου, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αν και η ημερομηνία δεν συγκαταλέγεται στις επίσημες αργίες του ακαδημαϊκού διδακτικού έτους στα Ανώτατα Ιδρύματα, όλα τα τμήματα του ΕΚΠΑ αλλά και οι υπηρεσίες του, παρέμειναν χτες κλειστές.

Το σκεπτικό της απόφασης ουσιαστικά κινείται στη λογική της επετείου από την ημέρα αφετηρίας κατάληψης του κτιρίου της Νομικής το 1973 από εξεγερμένους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά της δικτατορίας.

Οπότε και τα 33 συνολικά τμήματα του ΕΚΠΑ παρέμειναν χτες κλειστά, με ανακοινώσεις προειδοποίησης το καθένα ξεχωριστά στις ιστοσελίδες του. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την απόφαση του Ιδρύματος, η εν λόγω αργία, αναμένεται να καθιερωθεί από φέτος και κάθε επόμενο έτος.

Αναφέρουμε ενδεικτικά:

Ανακοίνωση από το Τμήμα Μαθηματικών

«Από το φετινό ακαδημαϊκό έτος (2017-18), η επέτειος της κατάληψης της Νομικής είναι αργία για όλα τα τμήματα του ΕΚΠΑ και όχι μόνο για τη Νομική Σχολή.

Έτσι, την Τετάρτη 21/2/2018 δεν θα γίνουν μαθήματα στο τμήμα μας.

Από την επιτροπή ωρολογίου προγράμματος»

Ανακοίνωση από το Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης

«Ενημερώνουμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματος ΙΦΕ ότι την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, το Τμήμα θα παραμείνει κλειστό, λόγω της ημέρας κατάληψης του κτιρίου της Νομικής το 1973 από εξεγερμένους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά της δικτατορίας».

Σε αργία το ΕΚΠΑ για το 'δεύτερο' Πολυτεχνείο

ADVERTISING

SHARE: