Σκάνδαλο με τα σχολικά βιβλία καταγγέλει ο Α. Ντινόπουλος

Σκάνδαλο με τα σχολικά βιβλία καταγγέλει ο Α. Ντινόπουλος
Στιγμιότυπο από το 28ο Γυμνάσιο στο Παγκράτι,αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά και διανομή βιβλίων (EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Βολές για τη λανθασμένη διαχείριση των τόνων χαρτιού και των βιβλίων από τον βουλευτή της ΝΔ Α. Ντινόπουλο. Καταγγελίες και για προσλήψεις από την πίσω πόρτα στον οργανισμό "Διόφαντος"

Σοβαρές καταγγελίες έκανε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος σχετικά με τα σχολικά βιβλία και τη λειτουργία του νεοσύστατου οργανισμού “ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ”.

Ο ίδιος μίλησε για ανεκμετάλλευτους τόνους χαρτιού που παραμένουν στις αποθήκες του ΟΕΔΒ χρόνια τώρα, ενώ κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ ότι τα 3 από τα 5 εκατομμύρια διαθέσιμα βιβλία, εξήχθησαν στην Κύπρο, χωρίς να γνωρίζει το υπουργείο τις πραγματικές ανάγκες της μαθητικής κοινότητας.

Με αγωνία αναμένται η απάντηση του αρμόδιου υπουργείου.

Συγκεκριμένα ο κ. Ντινόπουλος κατήγγειλε:

* Στις αποθήκες του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, υπήρχαν πέντε χιλιάδες τόνοι χαρτιού με το οποίο θα μπορούσατε να είχατε τυπώσει το 40% των βιβλίων.

* Επίσης, υπήρχαν πέντε εκατομμύρια βιβλία, εκ των οποίων τα τρία εκατομμύρια εστάλησαν και επωλήθησαν στην Κύπρο και τα άλλα δύο εκατομμύρια δόθηκαν στα βιβλιοπωλεία για να αγοραστούν από τους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων.

* Ενώ υπήρχε η αγωνία σε μαθητές, δασκάλους, γονείς για το τι θα γίνει με τα βιβλία του 2011, ξαφνικά το υπουργείο Παιδείας έδειξε μία πολύ μεγάλη ευαισθησία για τα βιβλία του 2012.Προικοδότησε στις 23 Σεπτεμβρίου με 25.800.000 ευρώ τον περίφημο “ΔΙΟΦΑΝΤΟ”.

Ο ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ για τα βιβλία του 2012, που θα προμηθευτεί το χαρτί και θα εκτυπώσει και τα βιβλία και για να παρακολουθηθεί αυτή η διαδικασία προσλαμβάνει με απευθείας ανάθεση έναν ιδιώτη δικηγόρο, ο οποίος τι θα κάνει;

Η προμήθεια των των dvd  το οποίο διενεμήθη στα σχολεία αντί των βιβλίων για φέτος ανετέθη σε μία επιτροπή και πάλι με απευθείας ανάθεση. Χρησιμοποιείται μάλιστα ένας νεολογισμός.

“Με διαπραγμάτευση ανέθεσε την κατασκευή και διάθεση των συγκεκριμένων dvd στα σχολεία, χωρίς να ξέρουμε πόσο κόστισε αυτό. Βεβαίως, να μας πείτε και ποιος ήταν ο ανάδοχος αυτής της διαπραγμάτευσης”.

Και συνέχισε: “Την ώρα που στέλνονται χιλιάδες εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα στην εργασιακή εφεδρεία, την ίδια στιγμή γίνονται προσλήψεις. Θέλετε να σας διαβάσω ονόματα; Και άλλες προσλήψεις ων ουκ έστιν αριθμός”.

Ενώ κατέληξε: “Εσείς που δεν ξέρετε τι να πείτε στους ψηφοφόρους σας, εσείς που δεν ξέρετε τι να τους πείτε όταν σας μιλάνε για την ανεργία που την έχει εκτινάξει αυτή η Κυβέρνηση σε αυτά τα ύψη που την εξετίναξε και όταν δεν έχετε τι να τους πείτε για την εργασιακή εφεδρεία και για τις απολύσεις, ιδού τα δικά σας παιδιά, τα παιδιά του υπουργείου πώς προσλαμβάνονται στο ΔΙΟΦΑΝΤΟ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα