Στη θέση της η παιδαγωγός που τοποθέτησε αλβανικές σημαίες πριν την 28η Οκτωβρίου

Στη θέση της η παιδαγωγός που τοποθέτησε αλβανικές σημαίες πριν την 28η Οκτωβρίου

Εκδόθηκε η απόφαση της ΕΔΕ για την παιδαγωγό που τοποθέτησε σε αίθουσα αλβανικές σημαίες παραμονές της 28ης Οκτωβρίου. Κανονικά στην θέση της. Τι ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας

Εκδόθηκε το πρωί της Πέμπτης η απόφαση για της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την παιδαγωγό στην Λευκάδα που κατά τις παραμονές του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου κρέμασε μέσα στην αίθουσα ζωγραφιές των μαθητών με ελληνικές, αλλά και αλβανικές σημαίες.

Η νηπιαγωγός που είχε μετακινηθεί σε άλλο σχολείο προσωρινά – σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση – επέστρεψε κανονικά στην θέση της, παρά τις καταγγελίες γονιών που εισηγήθηκαν την απομάκρυνσή της και απευθύνθηκαν στην Χρυσή Αυγή της περιοχής, προκειμένου να παρέμβει και να βρεθεί λύση.

Η εκπαιδευτικός επέστρεψε από σήμερα Πέμπτη στο σχολείο της, αφού έδωσε εξηγήσεις στον διευθυντή Α’ Βάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

“Δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα και κανένα λάθος της εκπαιδευτικού”, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Θ. Παπαθοδώρου.

Αναλυτικά οι επιστολές της παιδαγωγού και της Χρυσής Αυγής, μετά τον σάλο που ξέσπασε στην Λευκάδα.

Η ζωγραφιά…αφορμή για κοινωνικό ξεσηκωμό

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν κάποιος γονέας έστειλε επιστολή στη Χρυσή Αυγή, ενημερώνοντάς την για το ότι η νηπιαγωγός είχε κρεμάσει στην αίθουσα ζωγραφιές των μαθητών με ελληνικές και αλβανικές σημαίες.

Να σημειωθεί ότι η δασκάλα του νηπιαγωγείου ζήτησε από τους μαθητές να αποτυπώσουν τις εντυπώσεις τους για τη σημαία, στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής τους διδασκαλίας.

Έτσι, τα παιδιά μεταναστών από την Αλβανία, ζωγράφισαν την αλβανική σημαία και οι ζωγραφιές τους (όπως και όλων των μαθητών) αναρτήθηκαν στα ταμπλό της τάξης.

Το περιστατικό ωστόσο, προκάλεσε τις καταγγελίες τριών γονιών προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, που με την σειρά της διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ κατά της εκπαιδευτικού, ενώ γνωστοποιήθηκε και σε μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, τα οποία έσπευσαν να κατηγορήσουν την νηπιαγωγό του σχολείου για αντεθνική διδασκαλία.

Διαβάστε πώς σχολίασε το περιστατικό ο γενικός γραμματέας της ΔΟΕ, Σταύρος Πετράκος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα