Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί ενάντια στη διαθεσιμότητα

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί ενάντια στη διαθεσιμότητα
EUROKINISSI

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις της ΟΛΜΕ κατά της διαθεσιμότητας, που αρχίζει τη Δευτέρα. Πορεία στο κέντρο της Αθήνας (Pic)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών, που ξεκινά από σήμερα με 2000 εκπαιδευτικούς, κυρίως από τον χώρο της τεχνικής εκπαίδευσης, διοργανώνει στις 12 το μεσημέρι η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) στα γραφεία της στο Σύνταγμα.

Πορεία κατά της διαθεσιμότητας, πραγματοποιεί στο κέντρο της Αθήνας, η ΟΛΜΕ. Οι εκπαιδευτικοί, αυτή την ώρα, έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών, επιδιώκοντας συνάντηση με τον υπουργό Ιω. Στουρνάρα.

"Μαύρη" χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα μέρα για την εκπαίδευση ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, με αφορμή τη διαθεσιμότητα 2.500 εκπαιδευτικών που μέχρι πρότινος δίδασκαν σε ΕΠΑΛ για ειδικότητες που καταργήθηκαν. Επανέλαβε, επίσης, την πρόθεση της Ομοσπονδίας να προβεί σε κινητοποιήσεις και τον Σεπτέμβριο.

Όπως σημείωσε, οι εκπαιδευτικοί "θα αντισταθούμε σε αυτήν την πολιτική θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβρη".

Υπενθυμίζεται, ότι η ΟΛΜΕ έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τη διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, καταργούνται 50 κλάδοι ειδικοτήτων εκπαιδευτικών, ενώ τίθενται σε διαθεσιμότητα το σύνολο των 296 καθηγητών αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 218 από το σύνολο των 844 καθηγητών αποφοίτων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 1.968 από το σύνολο των 9.420 καθηγητών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τη Δευτέρα σε διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων, νέες κινητοποιήσεις μέσα στην εβδομάδα

SHARE:

24Media Network