Αλλάζει ο σχολικός χάρτης

Αλλάζει ο σχολικός χάρτης
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΠΥΛΑΙΑΣ MotionTeam

Το σχέδιο "Καλλικράτης" για τα σχολεία ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής το υπουργείο Παιδείας. Δείτε ποια σχολεία συγχωνεύονται και ποια καταργούνται σε όλη τη χώρα. Οι αναλυτικοί πίνακες

Προσπαθώντας ίσως να προλάβει αντιδράσεις εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, το υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά το βράδυ της Κυριακής το σχέδιο Καλλικράτης για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου, θα συνενωθούν 1933 σχολεία και θα προκύψουν  877 σε σύνολο 16.000 σχολικών μονάδων Πανελληνίως.

Αναλυτικά οι συνενώσεις:

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: 1523 σχολικές μονάδες σε  672.

 Από αυτές :

-169 Μονοθέσια, Διθέσια και Τριθέσια

– 98 ήταν ήδη σε αναστολή  λειτουργίας

– 18 χωρίς μαθητές

 Από τις συνενώσεις των σχολικών μονάδων της  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκύπτουν:

– 120 νέα 6/θέσια και

–  61 νέα 12/θέσια σχολεία

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:  410 σχολικές μονάδες σε 205.

Σε αυτές:

– το 30% των Γυμνασίων είχαν μαθητικό δυναμικό μικρότερο από 35 μαθητές  

– πάνω από το 50% των Γενικών Λυκείων που συνενώνονται είναι λυκειακές τάξεις

Σύμφωνα πάντα με τις  ανακοινώσεις του υπουργείου παιδείας, οι συνενώσεις δεν επιφέρουν αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα πέραν του μέχρι σήμερα επιτρεπτού. Αντίθετα στα συνενωμένα σχολεία υπάρχει κατεύθυνση της πολιτικής ηγεσίας ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τμήμα να μην ξεπερνά τα 25 παιδιά στην Πρωτοβάθμια και τα 25 + 10% στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι συνενώσεις δεν οδηγούν σε υπερμεγέθη σχολεία. Ο συνολικός αριθμός των μαθητών στα υπό συνένωση σχολεία δεν ξεπερνά τα 400 παιδιά. Υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις  6 Πανελλαδικώς- σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου τα σχολεία που προκύπτουν από τις συνενώσεις, έχουν αριθμό μαθητών από 400 και άνω, αλλά χωρίς να ξεπερνούν τους 500.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου από τη συνένωση των σχολείων καταργείται η διπλοβάρδια (πρωί – απόγευμα)όπως, στο 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης με το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και στο 21ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης με το 21ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Με τη συνένωση των δυο Γυμνασίων και των δυο Λυκείων προκύπτουν το 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, τα οποία θα λειτουργούν μόνο με πρωινή βάρδια. Επίσης, το 122ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και το 45ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών που λειτουργούσαν με διπλοβάρδια, συνενώνονται στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών μόνο με πρωινή βάρδια.    

Δείτε αναλυτικά τα σχολεία που συνενώνονται  στην πρωτοβάθμια και  την δευτεροβάθμια εκπαίδευση:

Για τα νηπιαγωγεία πατήστε εδώ

Για τα Δημοτικά πατήστε εδώ

Για τα συγχωνεύσεις γυμνασίων-λυκείων πατήστε εδώ

Για καταργήσεις γυμνασίων-λυκείων πατήστε εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα