Τα ΕΠΑΛ δημιουργούν και πάνε Σύνταγμα

Τα ΕΠΑΛ δημιουργούν και πάνε Σύνταγμα

Αυλαία για την Έκθεση «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί» στο μετρό Συντάγματος, που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου. Λαμπρά εγκαίνια, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου και του πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη. Ποιοι οι στόχοι

Της Μίκας Κοντορούση

Με μεγάλη επιτυχία, πλήθος εκπαιδευτικών από τα ΕΠΑΛ και μαθητές, εγκαινιάστηκε την Τετάρτη από τον υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρη Μπαξεβανάκη η έκθεση των ΕΠΑ.Λ., με τίτλο «Το ΕΠΑ.Λ. δημιουργεί» στον πολυχώρο του μετρό Συντάγματος.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, προσπάθεια που, όπως τόνισε ο υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης στην ομιλία του, περιλαμβάνει τους εξής στόχους: «Την αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών των ΕΠΑ.Λ., ώστε να παρέχουν παράλληλα με την ειδίκευση τη γενική παιδεία που είναι απαραίτητη στην σύγχρονη πραγματικότητα, την υποστήριξη των μαθητών των ΕΠΑ.Λ. κατά την εκπαιδευτική διαδικασία με την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος ‘Μια νέα αρχή για τα ΕΠΑ.Λ.’, ώστε ο κάθε μαθητής να μπορεί να επιτύχει τους στόχους του και η Επαγγελματική Εκπαίδευση να καταστεί πρώτη επιλογή, την ομαλή ένταξη των αποφοίτων των ΕΠΑ.Λ. στην αγορά εργασίας με την καθιέρωση του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας και την εξασφάλιση του δικαιώματος στους αποφοίτους να συνεχίσουν τις σπουδές του και στα Πανεπιστήμια».

Τα ΕΠΑΛ δημιουργούν και πάνε Σύνταγμα

Στην έναρξη των εγκαινίων απηύθυναν χαιρετισμό η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου, ο πρώην Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Ελένη Γιαννακοπούλου και οι πρόεδροι της ΣΤΑ.ΣΥ. Σταύρος Στεφόπουλος και του Ο.Α.Σ.Α. Αναστάσιος Ταστάνης.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν οι εννέα τομείς και 36 ειδικότητες, που αντιστοιχούν στον κάθε τομέα και λειτουργούν στα Επαγγελματικά Λύκεια, ενώ η προβολή των τομέων- ειδικοτήτων επιτυγχάνεται μέσα από μαθητικά έργα (εκθέματα) και οπτικό ακουστικό υλικό που έχουν δημιουργήσει μαθητές/-ήτριες και εκπαιδευτικοί στα Επαγγελματικά Λύκεια και στα Εργαστηριακά Κέντρα Ν. Αττικής.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ακριώτης, Τάσος Πρατσόλης, Δημήτρης Ρίζος και Χρυσούλα Κατσαβριά, καθώς και αντιπροσωπεία του κόμματος των ΑΝΕΛ.

Τα ΕΠΑΛ δημιουργούν και πάνε Σύνταγμα
KOSTAS KALANTZOPOULOS

Παρόντες ήταν επίσης οι 13 Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης Μπ. Λόντος, Π. Ανανιάδης, Π. Κεραμάρης, Κ. Κωσταντόπουλος, Α. Φωτεινού, Ε. Αναστασοπούλου, Κ. Γκούσης, Κ. Γιαννόπουλος, Χ. Δημητρίου, Π. Πετρόπουλος, Α. Καλάργαλης, Β. Καραγιάννης και Γ. Τερζάκης, οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής Ι. Ψίνα, Α. Φαλούκας, Θ. Αλεξόπουλος, Α. Βαρελάς, Στ. Καπέλλας, Ν. Μουμούρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Πέτρος Δαμιανός, η Διευθύντρια Αρχικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΟΑΕΔ Νατάσσα Σακκά, ο πρόεδρος της Α.Σ.Π.Α.Ι.Τ.Ε. Γ. Σαριδάκης, η πρόεδρος του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Καθηγήτρια Ε.Παπαδοπούλου, ο Αντιπρόεδρος του ΙΕΠ Π. Χαραμής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Θ. Παπαδόπουλο, ενώ εντυπωσιακή ήταν η μεγάλη προσέλευση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Έκθεση μαθητικών έργων φιλοξενείται στο μετρό Σύνταγμα, από τις 7 έως και τις 10 Φεβρουαρίου (10 π.μ.- 8 μ.μ.) και για το Σάββατο 10 π.μ. έως 4 μ.μ.

ADVERTISING

SHARE: