Τέλη Μαΐου 14 εκατ. βιβλία σε 4.400 δημοτικά

Τέλη Μαΐου 14 εκατ. βιβλία σε 4.400 δημοτικά
Τα βιβλία στα δημόσια σχολεία της χώρας αναμένεται να μοιραστούν σε μαθητές Δημοτικού από το Μάιο Eurokinissi

Τέλος στην παραλαβή βιβλίων με το πρώτο σχολικό κουδούνι. Πότε αναμένεται η διανομή σε Γυμνάσια και Λύκεια σύμφωνα με πληροφορίες του News24/7

Για πρώτη φορά στα σχολικά ιστορικά, το αργότερο στα τέλη Μαΐου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διανομή των σχολικών βιβλίων για το σύνολο των 4.400 δημοτικών σχολείων της χώρας, μια διαδικασία συσκευασίας και διανομής που ξεκίνησε ουσιαστικά στις 26 Απριλίου.

Συνολικά, στα δημοτικά Σχολεία διανέμονται για τη νέα σχολική χρονιά περίπου 14 εκατομμύρια σχολικά βιβλία για 112 τίτλους, ανάμεσα στους οποίους, είναι και το νέο βιβλίο των Μαθηματικών της Πέμπτης Δημοτικού.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και πέρυσι, τα σχολικά βιβλία στα δημοτικά διανέμονταν σε δύο φάσεις, από τις 17 Ιουλίου έως και τις 4 Αυγούστου για τα πρώτα τεύχη και από τις 21 Αυγούστου έως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2017, τα υπόλοιπα τεύχη των βιβλίων όλων των τάξεων του δημοτικού.

Τέλη Ιουνίου τα βιβλία στα Γυμνάσια

Την ίδια στιγμή, ανώτατα στελέχη του υπουργείου Παιδείας ενημερώνουν το News 24/7 ότι η έγκαιρη διανομή επετεύχθη χάρη στον «καλύτερο φετινό προγραμματισμό», ενώ «τέλη Ιουνίου τα βιβλία θα φτάσουν σε όλα τα Γυμνάσια» και αντίστοιχα, «τέλη Ιουλίου περίπου υπολογίζεται η ολοκλήρωση της διανομής των βιβλίων στα Λύκεια της χώρας», μια διαδικασία που παραδοσιακά ολοκληρώνονταν με το πρώτο σχολικό κουδούνι.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου – που από σήμερα μάλιστα βρίσκεται στις Βρυξέλλες – δήλωσε: «Η προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς. Το υπουργείο κάνει εγκαίρως όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τόσο τα σχολικά βιβλία, όσο και οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται με το πρώτο κουδούνι στις αίθουσες και να επιτευχθεί για μια ακόμη χρονιά ο στόχος της κανονικότητας στα σχολεία, όπως έγινε και τις δύο προηγούμενες χρονιές».

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα δημοτικά

Θυμίζουμε ότι από την Τετάρτη έως και τις 18 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19, σύμφωνα μεαντίστοιχες εγκυκλίους του αρμόδιου υπουργείου.

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2018-2019 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2012 έως 31-12-2012.

Στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται οι μαθητές που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19, μαθητές γεννημένοι το 2013 και 2014 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα