Τι αλλάζει στα Πανεπιστήμια με το νέο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

Συγκέντρωση διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, στα Προπύλαια, εν όψει της λήξης της περιόδου διαθεσιμότητας συναδέλφων τους, την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Συγκέντρωση διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, στα Προπύλαια, εν όψει της λήξης της περιόδου διαθεσιμότητας συναδέλφων τους, την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Όλες οι αλλαγές που φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Ριζικές αλλαγές φέρνει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το νέο πολυνομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια που τίθεται σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αυγή, με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο καταργούνται τα Συμβούλια Ιδρυμάτων και οι αρμοδιότητές τους διαχέονται στη Σύγκλητο, το Πρυτανικό Συμβούλιο, τον πρύτανη και τους αντιπρυτάνεις,

Στη λειτουργία των συλλογικών οργάνων συμμετέχουν όλοι οι παράγοντες της ακαδημαϊκής κοινότητας και η εκλογή των προσώπων και των οργάνων γίνεται με καθολική μυστική ψηφοφορία.

Δικαίωμα ψήφου έχουν και οι φοιτητές με άμεση ψηφοφορία και όχι δια αντιπροσώπων. Η βαρύτητα της ψήφου τους συναρτάται με τη συμμετοχή.

Επίσης, η θητεία των πρυτάνεων θα είναι τετραετής. Τα εκλεκτορικά σώματα για την κρίση των μελών ΔΕΠ είναι διευρυμένα και η διαδικασία αξιολόγησης ανοικτή και όχι κλειστή.

Θεσμοθετείται το άσυλο για την κατοχύρωση των ακαδημαϊκών ελευθεριών και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Επίσης, οι φοιτητές δεν θα διαγράφονται μετά την προσαύξηση των ετών σπουδών κατά δύο, αλλά δεν θα δικαιούνται παροχής σίτισης, στέγασης και μειωμένου εισιτηρίου.

SHARE:

24Media Network