Δεν καταργούνται αλλά διαχωρίζονται τα Πρότυπα από τα Πειραματικά Σχολεία

Δεν καταργούνται αλλά διαχωρίζονται τα Πρότυπα από τα Πειραματικά Σχολεία

Ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη εξήγησε ότι δεν καταργούνται αλλά διαχωρίζονται τα Πρότυπα από τα Πειραματικά Σχολεία .Τι είπε για τους ''αιώνιους'' φοιτητές.

Νέο νόμο πλαίσιο για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά από ολοκληρωμένη διαβούλευση και δημόσιο διάλογο, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην Βουλή στην Ώρα του Πρωθυπουργού, σε ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.

Τα θέματα της Παιδείας απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις, είπε ο κ. Τσίπρας. O πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο υπουργός Παιδείας φέρνει στην Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο για να αντιμετωπιστούν άμεσα προβλήματα. Μίλησε για κατάργηση των Συμβουλίων Ιδρύματος, λέγοντας ότι η μέχρι τώρα προσφορά τους είναι αρνητική, καθώς έχουν δημιουργήσει διάφορες τριβές και δυσλειτουργίες στα Πανεπιστήμια.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των "αιώνιων φοιτητών", λέγοντας ότι είναι ένα διαρκώς επανερχόμενο επικοινωνιακό θέμα, που συνιστά επίδειξη αυταρχισμού καθώς οι "αιώνιοι φοιτητές" δεν επιβαρύνουν οικονομικά τα πανεπιστήμια. Αναφέρθηκε ακόμη στο ζήτημα που έχει προκύψει με τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν τα καταργεί, όπως κακώς λέγεται, αλλά διαχωρίζει τα Πρότυπα από τα Πειραματικά όπως γινόταν στο παρελθόν.

Σημείωσε δε ότι η λειτουργία των Πειραματικών Σχολείων βασίζεται σε τυχαίο δείγμα μαθητών, που προκύπτει μέσω κλήρωσης, και όχι εξετάσεων όπως στα Πρότυπα, για να εφαρμοστούν σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια πειραματικές εκπαιδευτικές μέθοδοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Με διαδικασίες κατεπείγοντος και ξεχωριστό νομοσχέδιο η συζήτηση ρυθμίσεων για τα Πρότυπα και Πειραματικά

Τι θα αλλάξει στο Λύκειο με την επαναφορά του 9.5 ως προαγωγικού βαθμού και την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων

Θετικός ο Κουράκης για μοριοδότηση μεταπτυχιακών ενός έτους

SHARE:

24Media Network