Βίντεο: Το “άριστα” του Τσίπρα στην Παιδεία

Βίντεο: Το “άριστα” του Τσίπρα στην Παιδεία
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, χωρίς ελλείψεις θα ανοίξουν τα σχολεία, σχολιάζει από το Twitter o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Δείτε το σχετικό βίντεο για την Παιδεία

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βάζει «άριστα» στην Παιδεία και το έργο του αρμόδιου υπουργείου, σημειώνοντας πως από τον Σεπτέμβριο του 2016, τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, με ικανοποιητική στελέχωση και τα βιβλία στα θρανία, από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Την ίδια στιγμή, αναφέρθηκε στο θεσμό του ολοήμερου σχολείου που «έγινε πράξη» ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, ενώ υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της «τσάντας στο σχολείο» που από τον Ιανουάριο του 2018 εφαρμόζεται πιλοτικά στα περισσότερα σχολεία.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:

«Από τον Σεπτέμβριο του 2016 τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, με ικανοποιητική στελέχωση και τα βιβλία στα θρανία από την πρώτη ημέρα. Παράλληλα, επεκτείνεται το Ολοήμερο πρόγραμμα διδασκαλίας στο σύνολο των 3.600 πολυθέσιων δημοτικών σχολείων της χώρας, αλλά και σε 834 ολιγοθέσια (μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια) δημοτικά σχολεία που βρίσκονται στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας και διευρύνθηκε η λειτουργία των Τμημάτων Υποδοχής στα δημόσια σχολεία για τα προσφυγόπουλα με επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για απασχόληση στις ΔΥΕΠ.

Επίσης, από τον Ιανουάριο του 2018 ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Η τσάντα στο σχολείο» τουλάχιστον για ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Η συγκεκριμένη δράση στόχο έχει συμβάλλει στην επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών, καθώς την ενίσχυση της δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών».

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα