Ξεκινούν σήμερα οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια

Ξεκίνησαν οι ενδοσχολικές εξετάσεις σε γυμνάσια και λύκεια της χώρας
Ξεκίνησαν οι ενδοσχολικές εξετάσεις σε γυμνάσια και λύκεια της χώρας EUROKINISSI

Πρεμιέρα της εξεταστικής περιόδου με τις τρεις τάξεις Λυκείου να ρίχνονται στη «μάχη» των ενδοσχολικών εξετάσεων. Στο σύνολο των μαθημάτων εξετάζονται οι μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου, σε τέσσερα μαθήματα οι μαθητές της Γ’. Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ανοίγει η αυλαία των ενδοσχολικών εξετάσεων σήμερα, με τους μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου να ρίχνονται πρώτοι στη «μάχη» των εξετάσεων.

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α’ και Β’ τάξης Λυκείου θα ξεκινήσουν από σήμερα Τρίτη 29 Μαΐου και θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 14 Ιουνίου για το σύνολο των μαθημάτων. Για όσους απουσιάζουν δικαιολογημένα, θα έχουν ολοκληρώσει τις εξετάσεις στις 18/6.

Για τους μαθητές της Γ’ λυκείου και για όσους θα εξεταστούν ενδοσχολικά μόνο στα μαθήματα της λεγόμενης ομάδας Α’ (Νέα Ελληνικά -Νεοελληνική Γλώσσα και Νεοελληνική Λογοτεχνία, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία και Βιολογία), θα δώσουν εξετάσεις από τις 29 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου. Για τους μαθητές που τυχόν απουσιάσουν δικαιολογημένα, οι εξετάσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τις 4 Ιουνίου.

Για τους μαθητές που θα εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα, οι εξετάσεις θα διενεργηθούν από τις 29 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου, ενώ οι εξετάσεις για τους μαθητές που απουσίαζαν δικαιολογημένα θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 12 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, τα αποτελέσματα των απολυτηρίων εξετάσεων θα έχουν εκδοθεί μέχρι και τις 14 Ιουνίου 2018.

Η ειδική εξεταστική περίοδος (επαναληπτικές εξετάσεις) θα διενεργηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, εξαιρουμένων των ημερών διενέργειας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών θα πρέπει να έχουν εκδοθεί μέχρι και την Τρίτη 26 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις στα Γυμνάσια

Στα γυμνάσια, τα χρονικά περιθώρια είναι σαφώς πιο στενά, καθώς τα μαθήματα θα λήξουν στις 31 Μαΐου και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις θα διαρκέσουν από την 1η έως και την 6η Ιουνίου και τα αποτελέσματα θα πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι τις 12 Ιουνίου. Οι εξετάσεις για όσους τυχόν απουσιάσουν δικαιολογημένα, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 7 Ιουνίου.

Με την έκδοση των αποτελεσμάτων, θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που θα παραπεμφθούν σε επαναληπτική εξέταση, μαζί με το πρόγραμμα της δεύτερης εξεταστικής περιόδου. Η δεύτερη εξεταστική περίοδος διενεργείται μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, αρχίζοντας από τις 21 Ιουνίου.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω εξεταστικής περιόδου θα πρέπει να εκδοθούν το αργότερο μέχρι τις 27 Ιουνίου.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ενδοσχολικές εξετάσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες των εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια

Πανελλήνιες 2018: Ο "δεκάλογος" της σωστής συμπλήρωσης του μηχανογραφικού

Απεργούν οι καθηγητές εν μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων

SHARE:

24Media Network