Υπουργείο: Ο Γαβρόγλου δεν είπε ποτέ ότι το κουδούνι θα χτυπάει στις 9

Το κτίριο του Υπουργείου Παιδείας
Το κτίριο του Υπουργείου Παιδείας EUROKINISSI SPORTS

"Περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής", είχε αναφέρει ο υπουργός - Τι σημειώνει το ΥΠΠΕΘ

Με αφορμή δημοσιεύματα ιστοσελίδων που βασίζονται σε δήθεν οριστική απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου για έναρξη των μαθημάτων στις 9 το πρωί το Υπουργείο, επισημαίνει:

Η ερώτηση του δημοσιογράφου κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ήταν εάν θα ισχύσει το κουδούνι στις 9:00 στα σχολεία από Σεπτέμβριο.

Η απάντηση του Υπουργού στη ερώτηση ήταν σαφής: «Περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής».

Συνεπώς, σε καμία οριστική απόφαση δεν αναφέρθηκε στην απάντηση του ο υπουργός, όπως ψευδώς γράφτηκε. Συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ έσπευσαν όχι μόνο να πάρουν θέση αλλά και να ασκήσουν κριτική για μια δήλωση που ποτέ δεν έγινε.

Η συγκεκριμένη σκέψη που εξαγγέλθηκε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί εάν δεν προηγηθεί, όπως έχει πολλές φορές δηλώσει ο κ. Γαβρόγλου, η επιστημονική τεκμηρίωση από την επιτροπή που μελετά το θέμα και, φυσικά, η διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους εκπροσώπους της.

Διαβάστε ακόμα στο Alfavita:

Bao: Η ταινία μικρού μήκους για την μητρότητα και την αγάπη που κέρδισε το Όσκαρ

Μαγικές εικόνες: Oι τελευταίοι κυνηγοί με αετούς στην έρημο

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια

SHARE: