Παρέα με τα σκουπίδια

Παρέα με τα σκουπίδια

Με επαναλαμβανόμενες απεργίες μπαίνει η επόμενη εβδομάδα. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας προχωρούν στις συνεχείς 48ωρες. Κίνδυνος για την Αθήνα να την πνίξουν τα σκουπίδια

Με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. Έτσι, είναι πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί σε κλοιό σκουπιδιών η πρωτεύουσα.

Την απόφαση για τις επαναλαμβανόμενες απεργίες την ερχόμενη εβδομάδα την έλαβε το σωματείο εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων, αρχής γενομένης από τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να δοθεί λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα, οι απολύσεις των οποίων συνεχίζονται.

Μέχρι τώρα είναι περισσότεροι από 200 εκείνοι που λόγω λήξης των συμβάσεών τους έφυγαν από τον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατακόρυφα τις επόμενες ημέρες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, αν και συναντήθηκε την Τρίτη με το σωματείο των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων, επισήμανε ότι ο ίδιος ούτε προκάλεσε το πρόβλημα ούτε είναι σε θέση από μόνος του να το λύσει.

Επέμεινε πάντως στη θέση του ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα