Παρέμβαση εισαγγελέα για Energa και Hellas Power

ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑ EUROKINISSI

Διαβάστε γιατί η Προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε έρευνα για τις εταιρείες Hellas Power και Energa

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας μπαίνουν οι εταιρείες Hellas Power και Energa, ύστερα από πόρισμα της Αρχής για το "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος", σύμφωνα με το οποίο μεγάλο ποσό από το τίμημα που εισέπρατταν από τους καταναλωτές έφευγε από τη χώρα, αντί να αποδοθεί στον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ).

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση των ποσών που δεν αποδόθηκαν στον ΔΕΣΜΗΕ, καθώς φαίνεται να προκύπτει ζήτημα μεταφοράς χρηματικών ποσών στο εξωτερικό, όπως διαπιστώνεται στο πόρισμα της Αρχής που εποπτεύεται από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παν. Νικολούδη.

Η έρευνα της Εισαγγελίας θα εστιαστεί στο αν και πώς κατάφερναν οι δύο εταιρείες- πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος να μεταφέρουν τα χρήματα, τις οφειλές τους, βάσει των συμβάσεων τους με τον ΔΕΣΜΗΕ και την ΡΑΕ εκτός Ελλάδας.

Η κ. Ράικου έδωσε εντολή στην Εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου να ερευνήσει το θέμα και να εντοπίσει αν προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων και από ποιούς.

Σημειώνεται ότι ήδη η Αρχή για το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» έχει δεσμεύσει τους επίμαχους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο εταιρειών.

Οι άδειες λειτουργίας των δύο εταιρειών ανακλήθηκαν και οι πελάτες τους θα επιστρέψουν στη ΔΕΗ .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Energa
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι 200.000 πελάτες των Energa και Hellas Power ξανά στη ΔΕΗ

SHARE:

24Media Network