Παρέμβαση της πρεσβείας των ΗΠΑ για τον Σ. Ξηρό

Παρέμβαση της πρεσβείας των ΗΠΑ για τον Σ. Ξηρό
Αποψη της Αμερικανικής Πρεσβείας . Συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος και πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ κατά την εικοσιτετράωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία που διοργανώσαν τα συνδικάτα με αποφάσεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και των μεγάλων ομοσπονδιών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα , Τετάρτη 15 Μαρτίου 2006. ΑΠΕ ΜΠΕ

Τι αναφέρει σε κείμενό της η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα για τον καταδικασμένο για τρομοκρατία, Σάββα Ξηρό

Κείμενο για την δολοφονία του Αμερικανού πλοιάρχου Ουίλιαμ Έντουαρντ Νόρντιν από τη 17 Νοέμβρη και για τον Σάββα Ξηρό, δημοσίευσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, το βράδυ της Παρασκευής (17/04).

Την ώρα που στη Βουλή συζητιόταν η ψήφιση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών τύπου γ΄ και την αποφυλάκιση του καταδικασμένου για τρομοκρατία, Σ. Ξηρού, η αμερικανική πρεσβεία ανάρτησε στον λογαριασμό της στο facebook και στο twitter, το ακόλουθο κείμενο:

“Στη μνήμη των πεσόντων: Ο πλοίαρχος Ουίλιαμ Εντουαρντ Νόρντιν, του Ναυτικού των ΗΠΑ, υπηρετούσε ως στρατιωτικός ακόλουθος στην αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα όταν δολοφονήθηκε στις 28 Ιουνίου 1988 από την τρομοκρατική οργάνωση “17 Νοέμβρη”.

O 51χρονος αξιωματικός του Ναυτικού των ΗΠΑ οδηγούσε ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο όταν ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά πυροδοτήθηκε δίπλα του με τηλεχειρισμό. Πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο και σκοτώθηκε από την έκρηξη. Άφησε πίσω τη γυναίκα του Πατρίτσια, τον γιο του Ουίλιαμ Ε. Νορντιν ΙΙ και την κόρη του Αναμπελ. Ετάφη στο Εθνικό Νεκροταφείο του Άρλιγκτον με όλες τις στρατιωτικές τιμές. Ο πλοίαρχος Νόρντιν ήταν ένας από τους πέντε Αμερικανούς που δολοφονήθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Πλοιάρχου Νόρντιν, όπως και για την δολοφονία στις 13 Μαρτίου 1991 του Αμερικανού υπαξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας Ρόναλντ Στιούαρτ που υπηρετούσε στην Αεροπορική Βάση του Ελληνικού, όπως επίσης για επιθέσεις που σκότωσαν άλλους οκτώ πολίτες.

Καταδικάστηκε για την εκτόξευση ρουκέτας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, για τη συμμετοχή σε 71 απόπειρες δολοφονίας (συμπεριλαμβανομένης επίθεσης σε λεωφορείο που μετέφερε Αμερικανούς που ήταν στρατιωτικό προσωπικό), για 41 παράνομες εκρήξεις και για 13 ληστείες και απόπειρες ληστειών”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα