Delphi Economic Forum: Ο πλανήτης σε κλιματικό αδιέξοδο

Delphi Economic Forum: Ο πλανήτης σε κλιματικό αδιέξοδο
Ένα στιγμιότυπο αντίθεσης από τα προάστια του Παρισιού στις αρχές Δεκεμβρίου. Μια γυναίκα κάνει ποδήλατο την ώρα που τα φουγάρα της βαριάς βιομηχανίας ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα. AP

Στην 4ήμερη εκδήλωση φέτος θα συμμετέχουν περισσότεροι από 400 ομιλητές από 20 και πλέον χώρες, οι οποίοι θα συζητήσουν 80 καίριας σημασίας θέματα της πολιτικής, της οικονομίας, του πολιτισμού και των επιχειρήσεων.

Στο καίριο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και των καταστροφικών συνεπειών της, εστιάζει φέτος το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2019.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, το Δίκτυο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (UN SDSN Greece) και το Climate-KIC Greece Hub, η τέταρτη συνδιάσκεψη δίνει έμφαση στους επίκαιρους όρους της Συμφωνίας του Παρισιού και στη στόχευση της διεθνούς κοινότητας, ώστε η άνοδος της θερμοκρασίας της Γης τα επόμενα έτη να μην ξεπεράσει τους 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα. Πλήθος ομιλητών, μεταξύ των οποίων, ο πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Yasuhiro Shimizu, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας Dr. Petteri Taalas και ο Guy Brasseur – ο επικεφαλής του Ινστιτούτου για την Μετεωρολογία Max-Planck με έδρα τη Γερμανία, θα αναφερθούν στους τρόπους αποφυγής της πλήρους κλιματικής απορρύθμισης, αλλά και την επιτακτική ανάγκη για μείωση των ατμοσφαιρικών συγκεντρώσεων αερίων του θερμοκηπίου, ως αποτέλεσμα εκπομπών από ανθρώπινες δραστηριότητες.

Μπορεί ωστόσο, η επένδυση στην καινοτομία να αναστρέψει την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας, την αύξηση της μέσης στάθμης της θάλασσας και τη συχνότητα των φυσικών καταστροφών με φαινόμενα παρατεταμένης ξηρασίας και όχι μόνο; Ομιλητές από το εξωτερικό, αλλά και ο καθηγητής στην Οικονομική του Περιβάλλοντος στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας Ανδρέας Παπανδρέου, θα κληθούν να αναλύσουν μακροπρόθεσμες στρατηγικές για τον μετριασμό των δυσμενών φαινομένων, ενώ θα επιχειρήσουν να αποτυπώσουν το πραγματικό κόστος της κλιματικής αλλαγής από το 1980 μέχρι σήμερα.

Την ίδια στιγμή, το Delphi Economic Forum σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη θα αναδείξουν το ζήτημα της διάσωσης του θαλάσσιου οικοσυστήματος με περισσότερο ευέλικτες στρατηγικές, πολιτικές και μέτρα προσαρμογής με διακεκριμένους ομιλητές από Ελλάδα και εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια στην ΝΑ Ευρώπη και κάθε χρόνο συγκεντρώνει καταξιωμένες προσωπικότητες του πολιτικού, ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου, με στόχο την ανταλλαγή ιδεών, τη διαμόρφωση προτάσεων και την ανάπτυξη θέσεων, σχετικά με τις προκλήσεις του «Αύριο», θέτοντας ως στόχο την διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Στην 4ήμερη εκδήλωση φέτος θα συμμετέχουν περισσότεροι από 400 ομιλητές από 20 και πλέον χώρες, οι οποίοι θα συζητήσουν 80 καίριας σημασίας θέματα της πολιτικής, της οικονομίας, του πολιτισμού και των επιχειρήσεων.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ

Το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών.

Η ετήσια συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 28 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών, με στόχο να καταγράψει τις παγκόσμιες τάσεις στην πολιτική, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, να αξιολογήσει τις επιπτώσεις τους και να σκιαγραφήσει ένα νέο ρεαλιστικό πλαίσιο στόχων και δράσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Θα επικεντρωθεί επίσης, στην ανάγκη της Ελλάδας για δομικές μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη στρατηγικών που θα οδηγήσουν σε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο διακυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, στόχος του Φόρουμ είναι να λειτουργήσει ως καταλύτης για έναν ειλικρινή, αποδοτικό διάλογο, ο οποίος θα ενεργοποιήσει το διανοητικό κεφάλαιο εντός και εκτός της χώρας, θα μετατρέψει την γνώση σε καινοτόμες και εξωστρεφείς δραστηριότητες και θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση της Ελλάδας στο παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι.

Το παρών θα δώσουν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Ευρωπαίοι Επίτροποι, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και άλλοι επιφανείς καθηγητές, πολιτικοί και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι η ετήσια συνδιάσκεψη διοργανώνεται από την Αστική, μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Οικονομικό Φόρουμ Δελφών» που ιδρύθηκε το 2016.

Το Φόρουμ στηρίζουν φέτος οι ακόλουθοι programming partners: European Commission, Directorate-General for Communication, Representation in Greece || διαΝΕΟσις || ίδρυμα Λασκαρίδη || European Bank for Reconstruction & Development (EBRD || CFA || European Investment Bank και οι ακόλουθοι χορηγοι και υποστηρικτές:

Χρυσοί χορηγοί: AEGEAN, Microsoft, Παπαστράτος, Roche, Volvo, Panama Shipping Agency & Services, Mytilineos, Τράπεζα Πειραιώς, Coca Cola.

Χορηγοί: ALANTRA, ALPHA Bank, Chipita, Coca Cola Τρία Έψιλον, Eurobank, Google, Χαϊδεμένος ΑΕΒΕ, The Hellenic Initiative, Hephaestus Group, Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, Libra Group, Mohegan Gaming & Entertainment, NN Hellas, Oracle, OTE Group of Companies, ΣfEE, Stoiximan., ΟΛΠ Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε, Εθνική Τράπεζα, MSD Inventing for life.

Υποστηρικτές: ABBVIE, ΑΔΜΗΕ, ANEK Lines, Aptitude, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Bernitsas Law Firm, Black Sea Trade & Development Bank, Boehringer Ingelheim, Consolidated Contractors Company (CCC), ΔΕΗ, Dimand, European Bank for Reconstruction & Development (EBRD), EFA Ventures, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΕΛΠΕΝ, ΕΛΤΑ, ΕΥ, HELLAS GOLD,  Heracles Group of Companies, IBM, Imerys, Intracom, KPMG, Kyvernitis, Lamda Development, Matrix Pack, Piscines Ideales, NCH Capital Inc., Spaces, TITAN, PeopleCert, SAP.

Facilities Service Sponsor: Manifest

Human Resources Partner: Actionline

Educational Partner: The American College of Greece

Health and Safety Sponsor: GEP

Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές, καθώς και για πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή στο Delphi Economic Forum επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr ή τη σελίδα στο FB https://www.facebook.com/delphiforum.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version