Εντόπισαν τη μυθική γάτα-αλεπού

Εντόπισαν τη μυθική γάτα-αλεπού

Στα βουνά της Κορσικής στη Γαλλία βρέθηκε ένα ζώο που δεν είναι και τόσο γνωστό, η γάτα-αλεπού. Πρόκειται για μια πραγματικά, σπάνια ανακάλυψη.

Και όμως, στην Κορσική εντοπίστηκε ένα είδος ζώου που αποτελούσε μέχρι πρότινος ένα μύθο.

Η “γάτα-αλεπού” ανακαλύφθηκε από Γάλλους δασοφύλακες σε περιοχές όπου δεν υπάρχει έντονη ανθρώπινη δραστηριότητα, στο δάσος Asco.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι ένα συνηθισμένο είδος αγριόγατας και φέρει χαρακτηριστικά διαφορετικά από τις αγριόγατες που έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί μέχρι σήμερα στην Ευρώπη.

Ο επικεφαλής της δασοφυλακής (French National Office of Hunting and Wildlife – ONCFS) Pierre Benedetti, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως έχουν εντοπιστεί 16 τέτοια ζώα, και τώρα κατάφεραν να πιάσουν ένα από αυτά για περαιτέρω έρευνες. Το ζώο κατεγράφη και αφέθηκε ελεύθερο στο φυσικό του περιβάλλον.

Το συγκεκριμένο ζώο έχει χαρακτηριστικά γάτας στο πρόσωπό του αλλά το μήκος και η ουρά του παραπέμπουν σε αλεπού, κάτι που προβληματίζει τους ειδικούς. Συγκεκριμένα, το συνολικό της μήκος φτάνει τα 90 εκατοστά. Παρότι μοιάζει με τη Φόσα της Μαδαγασκάρης, είναι διαφορετική.

Παρόμοια “γάτα-αλεπού” εντοπίστηκε το 2003 από το WWF στο Kayan Mentarang National Park στο Βόρνεο της Ινδονησίας, όπου και υπάρχει τέτοιο ζώο που παραπέμπει σε διασταύρωση.

Σημειώνεται πως η περιβόητη “γάτα-αλεπού” υπάρχει στις μυθολογικές αναφορές της λαογραφίας της Κορσικής, και έφτανε ως δοξασία στο σήμερα. Η εξέταση DNA του αιλουροειδούς, αναμένεται τώρα να δώσει περισσότερες απαντήσεις στην επιστημονική κοινότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version