Επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον δύο χελώνες Καρέτα καρέτα

Επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον δύο χελώνες Καρέτα καρέτα

Δύο θαλάσσιες χελώνες που βρέθηκαν το περασμένο διάστημα τραυματισμένες στην Κρήτη, αναμένεται να αφεθούν ελεύθερες, αφού τους δόθηκε η απαραίτητη αγωγή και είναι υγιείς και γεμάτες ενέργεια

Στο φυσικό τους περιβάλλον θα επιστρέψουν δύο χελώνες καρέτα καρέτα την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου από ανθρώπους του Ενυδρείου Κρήτης. Η απελευθέρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην παραλία μπροστά από το Ενυδρείο Κρήτης.

Η μία χελώνα βρέθηκε τραυματισμένη στις 20 Ιουλίου 2015 στην περιοχή Τράφουλας (Ανατολικά του Λέντα) από τουρίστες και συλλέχτηκε από το προσωπικό του Λ/Σ των Καλών Λιμένων.

Η δεύτερη βρέθηκε τραυματισμένη στις 3 Οκτωβρίου στην περιοχή Αρίνα, στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο Knossos Beach από επισκέπτες του ξενοδοχείου. Άμεσα μετά την ενημέρωση, οι δύο χελώνες μεταφέρθηκαν από το προσωπικό μας για περίθαλψη στις εγκαταστάσεις του Ενυδρείου Κρήτης.

Μετά από 3,5 και 1 μήνα παραμονής στους χώρους του Ενυδρείου αντίστοιχα, με τη φροντίδα από το έμπειρο προσωπικό του τμήματος Ενυδρειολογίας, υγιείς πια, αρκετά ζωηρές και μαρκαρισμένες οι μικρές μας φίλες μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στο φυσικό τους περιβάλλον.

Το Ενυδρείο Κρήτης προσκαλεί όλους, όσοι επιθυμούν να μεταβούν στην περιοχή και να δουν από κοντά την όλη διαδικασία.

Πηγή: cretapost

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα