Γαλλία: Επικίνδυνο φύκι ξεβράζεται σε ακτές. “Μπορεί να σκοτώσει σε δευτερόλεπτα”

Γαλλία: Επικίνδυνο φύκι ξεβράζεται σε ακτές. “Μπορεί να σκοτώσει σε δευτερόλεπτα”
Πράσινα φύκια AP

Οι ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες πράσινων φυκιών, συνδέονται με τα νιτρικά άλατα στα λιπάσματα και τα απόβλητα από τα γουρούνια, τα πουλερικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα της περιοχής που εισέρχονται στη θάλασσα.

Έξι παραλίες της Βρετάνης στη βορειοδυτική Γαλλία έκλεισαν για το κοινό, καθώς ένα επικίνδυνο φύκι ξεβράζεται στις ακτές και μπορεί να καταστεί θανατηφόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη βρετανική εφημερίδα Guardian, οι περιβαλλοντολόγοι υποστηρίζουν ότι οι ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες πράσινων φυκιών, συνδέονται με τα νιτρικά άλατα στα λιπάσματα και τα απόβλητα από τα γουρούνια, τα πουλερικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα της περιοχής που εισέρχονται στη θάλασσα.

Ακόμη, όταν τα φύκια αποσυντίθενται, θύλακες δηλητηριωδών αερίων παγιδεύονται κάτω από το φλοιό της, καθιστώντας τα φύκια δυνητικά θανατηφόρα για τον άνθρωπο, εάν έλθει σε επαφή.

Το αέριο «θα μπορούσε να σκοτώσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα», σύμφωνα με τον πρώην περιβαλλοντολόγο Andre Ollivro.

Η συγκεκριμένη τοξική ουσία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια συνείδησης και καρδιακή ανακοπή και ξεβράζεται στις ακτές εδώ και δεκαετίες, αλλά οι περιβαλλοντολόγοι υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί αυτό το καλοκαίρι λόγω του καλού καιρού, σύμφωνα με το France 24.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι και δεκάδες ζώα έχουν πεθάνει από την εισπνοή των τοξικών αναθυμιάσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα