Συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά του περιβαλλοντικού νόμου

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά του περιβαλλοντικού νόμου

Να ακυρωθεί ο περιβαλλοντικός νόμος ζήτησαν περιβαλλοντικές οργανώσεις, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες που συμμετείχαν στην συγκέντρωση.

Συγκέντρωση ενάντια στον Περιβαλλοντικό νόμο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (05/06) στο Σύνταγμα. Στην διαμαρτυρία, η οποία έγινε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον, συμμετείχαν περιβαλλοντικές οργανώσεις, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες, με αίτημα να ακυρωθεί ο περιβαλλοντικός νόμος.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών ήταν και το «SupportEarth», που προέκυψε από μέλη της πρωτοβουλίας SupportArtWorkers, επιστημόνων, πολιτών, περιβαλλοντικών ομάδων και κινημάτων και έχει ως στόχο να αντισταθεί στην καταστροφή του περιβάλλοντος, επικοινωνώντας τις διεκδικήσεις μέσα από καλλιτέχνις δράσεις. Μια από αυτές τις δράσεις έλαβε χώρα στη συγκέντρωση.

Συγκεκριμένα μουσικοί και χορευτές πραγματοποίησαν ένα δρώμενο στο οποίο εξέφρασαν τα αιτήματα τους μέσα από τη μουσική.

Λόγω της συγκέντρωσης για το περιβάλλον αλλά και της πορείας για την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:30 έκλεισαν προσωρινά οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα και Ευαγγελισμός, με εντολή της αστυνομίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version