Το είδαμε και αυτό: Χιόνισε στην έρημο Σαχάρα και οι εικόνες εκπλήσσουν

Το είδαμε και αυτό: Χιόνισε στην έρημο Σαχάρα και οι εικόνες εκπλήσσουν
Η έρημος Σαχάρα shuttestock

Χιόνι έπεσε στην κατά τα άλλα, ξηρή και με υψηλές θερμοκρασίες, Σαχάρα και οι φωτογραφίες δεν θα μπορούσαν παρά να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός στη Σαχάρα, με τα καρέ από την χιονισμένη έρημο να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Το περίεργο γεγονός σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κοντά στην πόλη Άιν Σέφρα στην Αλγερία, μια περιοχή που περιτριγυρίζεται από την οροσειρά του Άτλαντα και είναι περίπου ένα χλμ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Με τις θερμοκρασίες να πέφτουν έως τους -3 βαθμούς Κελσίου, μία στρώση χιονιού έκανε την εμφάνισή της στους αμμόλοφους.

Η Σαχάρα είναι γνωστό ότι έχει ένα από τα πιο “σκληρά” κλίματα στη Γη, με πολύ λίγες βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και μεγάλες θερμοκρασίες.

Αν και ψυχρότερες θερμοκρασίες μπορούν να καταγραφούν στις διάφορες περιοχές της ερήμου, όπου μπορεί να είναι κρύες τη νύχτα, τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας σημαίνουν ότι το χιόνι είναι ένα αρκετά ασυνήθιστο φαινόμενο.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που οι κάτοικοι του Άιν Σέφρα έχουν δει χιονοπτώσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Ιανουάριο του 2018 το χιόνι στην περιοχή έφτασε σε ύψος τα 40 εκατοστά.

Γνωστό ως “η πύλη προς την έρημο”, το Άιν Σέφρα έχει κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια του Ιουλίου θερμοκρασία 37,6 βαθμούς Κελσίου.

Η περιοχή της βόρειας και δυτικής Αφρικής που καλύπτεται από την Σαχάρα έχει δει διακυμάνσεις στη θερμοκρασία και τις βροχοπτώσεις κατά το πέρασμα των ετών.

Παρά το γεγονός ότι σήμερα είναι μια ξηρή και ξερή περιοχή, αυτό δεν ίσχυε πάντα, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι η Βόρεια Αφρική ήταν κάποτε γόνιμη, με μεγάλες λίμνες, βλάστηση, ζώα και οικισμούς.

Σε περίπου 15.000 χρόνια, πιστεύεται ότι η Σαχάρα θα γίνει και πάλι πράσινη ενώ εκτιμάται ότι η έρημος αλλά και η Βόρεια Αφρική γενικά, θα εναλλάσσονται μεταξύ υγρών και ξηρών κλιμάτων κάθε 20.000 χρόνια λόγω αλλαγών στον άξονα της Γης καθώς ο πλανήτης μας περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version