Ζευγάρι γκέι πιγκουίνων απέκτησε παιδί

Ζευγάρι γκέι πιγκουίνων απέκτησε παιδί
sydneyaquarium

Υιοθέτησαν το μωρό ενός άλλου ζευγαριού που δεν επρόκειτο να το φροντίσει. Δέκα φορές την ημέρα θα ταΐζουν το μικρό τους οι ευτυχείς μπαμπάδες!

Ο Σβεν και ο Μάτζικ, δύο πιγκουίνοι που ζουν στο Ενυδρίο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, είναι το πρώτο ζευγάρι γκέι πιγκουίνων που κατάφερε να αποκτήσει παιδί! Καθώς, φυσικά, δεν ήταν σε θέση να κάνουν δικό τους παιδί, οι υπεύθυνοι του ενυδρίου τους έδωσαν ένα αυγό ενός άλλου ζευγαριού.

Την Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου, το αυγό εκολάφθηκε και ήρθε στην ζωή ένα μικρό πιγκουινάκι βάρους 91 γραμμαρίων! Το είδος των πινγκουίνων Γκεντού, στο οποίο ανήκουν ο Σβεν και ο Μάτζικ, είναι σε θέση να προσέχουν μόνο ένα αυγό, με την διαδικασία εκκόλαψης να διαρκεί 36 ημέρες. Το δεύτερο αυγό, που συνήθως έχουν ως αναπληρωματικό δεν καταφέρνει να επιβιώσει. Αυτήν την ιδιαιτερότητα εκμεταλλεύτηκαν οι ιθύνοντες του ενυδρίου, καταφέρνοντας και να κρατήσουν το μικρό στη ζωή αλλά και να χαροποιήσουν τους δύο πιγκουίνους.

Νωρίτερα τον Οκτώβριο, τα στελέχη του Ενυδρίου του Σίδνεϊ παρατήρησαν ότι οι δύο ενήλικες πιγκουίνοι περνούσαν πολύ χρόνο μαζί, είχαν αρχίσει να χτίζουν κοινή φωλιά και υποκλίνονταν ο ένας στον άλλο, που είναι ο τρόπος των Γκέντου να εκδηλώσουν την αγάπη τους, δήλωσε η υπεύθυνη του ενυδρίου, Τις Χάνα στο ABC. Όπως πρόσθεσε, το μωρό θα μείνει με τους μπαμπάδες του για περίπου πέντε με έξι εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό, θα το ταΐζουν περίπου δέκα φορές την ημέρα πριν αρχίσει να παρουσιάζει ενήλικα χαρακτηριστικά και να είναι σε θέση να κολυμπήσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα